NESREĆA U PULSKOM ZALJEVU

POTONUO BROD KOJI JE JUČER PAO S TRAVEL LIFTA. Vlasnik odbio razgovarati s novinarima

| Autor: Marcello ROSANDA
Olupina novog broda nazire se u moru (CROPIX)

Olupina novog broda nazire se u moru (CROPIX)


Danas je skroz potonuo brod koji je jučer pao s Avangardovog travel lifta u pulskoj luci. Podsjetimo, s travel lifta u luci pao je nov novcati brod kojeg je izgradio pulski Tehnomont i taman je trebao biti otpremljen vlasniku! Riječ je o ribarici koju je Tehnomont gradio za vlasnika iz Irske.

Prema neslužbenim informacijama, brod je pao tako što je jedna sajla pukla dok su ga dizali. Brod još nije izvučen s obzirom da u blizini nema ispravne dizalice, a dizalica Divić nije u funkciji.

- Dogodilo se što se dogodilo. Srećom, nitko nije nastradao. Brod je bio položen na Avangardovom navozu, dakle odgovornost je njihova. No, svi smo jednako žalosni zbog nemilog događaja. Oprostite, ne mogu ni pričati, jučer nam je kazala prilično potresena direktorica Tehnomonta Gordana Deranja.

U Dublinu je 16. prosinca 2018. potpisan ugovor za gradnju dvije ribarice od 26 metara za irske naručitelje. Radi se o ribarskim brodovima dužine 26 i širine 7,6 metara ukupne snage motora 420 kilovata. Brodovi su opremljeni opremom za kočarenje te skladišnim prostorom za smrzavanje i skladištenje ribe.

Prvi brod ove serije je već u funkciji, dok je vlasnik drugog, oštećenog broda, odbio razgovarati s novinarima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini