SAZNAJEMO

NEVIĐENA NESREĆA DANAS U PULI: Razbijen brod koji je taman trebao biti predan vlasnicima! Tehnomont ga je izgradio, bio je spreman za isporuku...

| Autor: Marcello ROSANDA
(Snimio Goran Šebelić / Cropix)

(Snimio Goran Šebelić / Cropix)


Neviđena nesreća dogodila se danas u Puli. S travel lifta u luci pao je nov novcati brod kojeg je izgradio pulski Tehnomont i taman je trebao biti otpremljen vlasniku! Riječ je o ribarici koju je Tehnomont gradio za vlasnika iz Irske.

- Dogodilo se što se dogodilo. Srećom, nitko nije nastradao. Brod je bio položen na Avangardovom navozu, dakle odgovornost je njihova. No, svi smo jednako žalosni zbog nemilog događaja. Oprostite, ne mogu ni pričati, rekla nam je prilično potresena direktorica Tehnomonta Gordana Deranja.

Prema neslužbenim informacijama, brod je pao tako što je jedna sajla pukla dok su ga dizali. U vrijeme pisanja ovog teksta brod još nije izvučen s obzirom da u blizini nema ispravne dizalice, a dizalica Divić nije u funkciji.

U Dublinu je 16. prosinca 2018. potpisan ugovor za gradnju dvije ribarice od 26 metara za irske naručitelje. Radi se o ribarskim brodovima dužine 26 i širine 7,6 metara ukupne snage motora 420 kW. Brodovi su opremljeni opremom za kočarenje te skladišnim prostorom za smrzavanje i skladištenje ribe.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater