SAZNAJEMO

EKSKLUZIVNO: Turistkinja iz Kine u pulskoj bolnici zbog respiratornih teškoća. Sve je manje izvjesno da se radi o koronavirusu 

| Autor: Duška PALIBRK

Turistikinja iz Kine upravo se nalazi u Općoj bolnici Pula na pregledima nakon što se požalila na respiratorne teškoće, za Glas Istre je potvrdila ravnateljica bolnice Irena Hrstić.  

Kineskinja je u pratnji oca na putovanju po Europi, a danas je iz Rijeke krenula prema Rovinju, gdje imaju rezerviran apartman. Prije nego što su stigli u Rovinj, vlasnica apartmana ih je uputila da se ipak jave u pulsku bolnicu, prije svega zbog simptoma koji mogu ukazivati na koronavirus.

Prvi pregledi pokazali su da navjerojatnije nema razloga za strah, odnosno da se ipak ne radi o toj potencijalno smrtonosnoj bolesti koja je krenula iz Kine i proširila se po svijetu.

Ravnateljica Hrstić nam je prenijela i da su kontaktirali kolege u Klinici za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" u Zagrebu, kamo će sutra poslati i kompletirane nalaze. No, prema kliničkoj slici, odnosno prvim nalazima koje su dobili iz Pule, zagrebački liječnici su im rekli da smatraju kako se ne radi o koronavirusu.

Treba dodati i da Kineskinja nije iz Wuhana, kineskog grada u kojem se virus pojavio, a na putu Europom je već duže vrijeme.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of