REAKCIJE MOŽEMO! O HOTELU NA VALKANAMA

DUŠICA RADOJČIĆ: Projekt hotela je sasvim u redu, ali lokalna zajednica je protiv toga / NOEL MIRKOVIĆ: Tamo gdje će se izgraditi hotel kava će biti 28 kuna

| Autor: Robert FRANK
Dušica Radojčić / Noel Mirković (Snimio Dejan Štifanić)

Dušica Radojčić / Noel Mirković (Snimio Dejan Štifanić)


Predstavnici svih stranaka u Gradskom vijeću Pule danas su na prezentaciji hotela na Valkanama podržali njegovu gradnju. Osim platforme Možemo!, koja je ostala usamljena u protivljenju toj investiciji, svi ostali su se izrazili pozitivno: i predstavnici Nezavisne liste Filipa Zoričića, i predstavnici SDP-a, HDZ-a, čak i IDS-a, dok je predstavnik srpske nacionalne manjine Milan Rašula, valjda radi pojačanja dojma, rekao da će za to glasati s obje ruke.

Predsjednica Gradskog vijeća Pule i prvi čovjek platforme Možemo Dušica Radojčić rekla je da cijeni to što se arhitektonski studio 3LHD predstavio gradskim vijećnicima.

Rekla je da je njihov projekt hotela sasvim u redu, nije joj upitna kvaliteta projektiranog hotela, no investitoru je ipak predložila da će im se "dati druga lokacija, negdje na Hidrobazi ili Monumentima pa nek' projekt tamo presele".

Obrazložila je to posebnom povezanošću građana s Lungomareom i Valkanama, što po njoj znači da hotelu na toj lokaciji nije mjesto. "Lokalna zajednica je protiv hotela. Referendum će biti! I izglasat će se zabrana izgradnje", rekla je Radojčić.

Njen kolega Noel Mirković smatra da 3LHD ne razumije da oko te lokacije "postoje rampe koje nisu samo željezne već su i u glavama građana".

"Građanima će tamo gdje će se izgraditi hotel kava biti 28 kuna. To mijenja percepciju cijelog Lungomarea i Pule. Što da vam pričam kad jednostavno pričamo različitim jezicima i ne razumijemo se", rekao je Mirković. Našao je za shodno konstatirati da Možemo! nije prihvatljiva ni rekonstrukcija nogometnog igrališta koje se nalazi u blizini budućeg hotela.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter