NAKON PREZENTACIJE

VIJEĆNICI I GRADONAČELNIK PULE ZADOVOLJNI SU NOVIM HOTELOM Zoričić: "Više nema mistike. Nema diranja plaže ni šetnice…"

| Autor: Marcello ROSANDA
Sanja Radolović, Filip Zoričić i Marin Lerotić

Sanja Radolović, Filip Zoričić i Marin Lerotić


"Najvažnije je da smo konačno vidjeli o čemu se radi i da više nema mistike. Nema diranja plaže ni šetnice. Nema liftova, nema barova, hotel se nalazi u kamenolomu, sadi se između 150 i 200 stabala i, ono što me posebno veseli, skidaju ogradu od četiri metra i otvara se javni park. Jedva čekam da to vide svi građani", poručio je pulski gradonačelnik Filip Zoričić nakon današnje prezentacije projekta hotela na Valkanama koju su za gradske vijećnike održali projektanti tvrtke 3LHD.

Čini se da su skoro sve snage u Vijeću za hotel. Milan Rašula iz srpske manjine danas nije dao izjavu, ali je ranije poručio da će za taj projekt "dignuti obje ruke".

HDZ-ov Sean Soldatić kaže da na projekt gleda kao na infrastrukturni i razvojni.

- Stav pulskog HDZ-a je nastaviti i dalje voditi dosadašnju politiku koja podržava realizaciju projekata koji su proaktivni za Pulu, rekao je Soldatić.

IDS-ov Marin Lerotić vidi određene sličnosti s hotelom Park u koji je, veli on, doista impozantno zdanje kojeg su "hvalile i kolege iz Mozemo!".

- Činjenica da je projekt izradio isti studio za arhitekturu i urbanizam koji je izradio projekt hotela u Rovinju dosta govori. Ono što je svima nama kao građanima Pule, ali i kao gradskim vijećnicima bitno, a investitori su nam to tako i prezentirali, jest da ćemo svi moći koristiti Lungomare na isti način kao i do sada, te da neće doći do betonizacije obale, istaknuo je Lerotić.

- Od samog početka smo zagovarali potrebu da se projekt prezentira vijećnicima, medijima i zainteresiranoj javnosti i da se svi upoznaju sa svim detaljima projekta. Drago nam je da se upravo to i čini, te da građani mogu vidjeti istinu o navedenim projektima, jer to je i jedino važno, istaknuo je IDS-ov Daniel Deković.

Sanja Radolović (SDP) je od samog početka bila in favore hotela na Valkanama. Ona tvrdi da je prikazano idejno rješenje otklonilo dezinformacije da će se rušiti stabla, devastirati šuma i betonizirati obala.

- Naprotiv, u prostoru bivšeg kamenoloma gdje sada nema ni jednog stabla predviđena je sadnja između 150 do 200 stabala. Također, otklonjene su lažne informacije iznesene u javnost od pojedinaca da će investitor hotelskim gostima napraviti lift za dolazak na plažu i jasno je rečeno da to nije lift investitora u hotel, već intencija Grada Pule da se liftom, koji je na potpuno drugačijoj lokaciji od hotela, omogući osobama smanjene pokretljivosti da se spuste s ceste na Lungomareu na plažu, kaže Radolović.

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU U ČETVRTAK 21. TRAVNJA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter