NI KORONA IH NIJE ZAUSTAVILA

DOBAR POSAO U IZAZOVNIM VREMENIMA Pulska Tekop Nova i tvornica cementa Calucem dogovorili posao vrijedan 140 tisuća kuna

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
(Milivoj MIJOŠEK)

Premda je pandemija koronavirusa na jedno vrijeme paralizirala značajni dio gospodarskih aktivnosti, neke djelatnosti ipak su uspjele ovom velikom izazovu "pokazati zube". Jedna od njih je i ustanova za zapošljavanje osoba s invaliditetom Tekop Nova.

- Mi radimo svo ovo vrijeme, ali posao nam je prilično pao jer je ovo razdoblje obično bilo povezano s narudžbama za turistički sektor. S obzirom na to da je pandemija koronavirusa u potpunosti zaustavila tu djelatnost i još uvijek vlada neizvjesnost hoće li se i u kojem obliku ovog ljeta ona opet uspjeti pokrenuti, sve su potrebe u turističkim firmama, osim onih nužnih, privremeno stavljene na čekanje. To se dobrim dijelom odnosi i na poslove ugovorene s nama, ističe Mihaela Zubić, ravnateljica Tekop Nove.

Međutim, ako je već privremeno zaustavio turizam, koronavirus nije uspio zaustaviti domaću industriju, pa se tako proizvodnja cijelo vrijeme pandemije odvijala i u pulskoj tvornici cementa Calucem, koja je ovih dana s Tekop Novom potpisala novi ugovor čime je nastavljena uspješna suradnja započeta prije dvije godine.

Radi se o partnerstvu Calucema i Tekop Nove na poslovima izrade radnih odijela visoke vidljivosti koja je započeta u svibnju 2018. godine, a obnovljeni ugovor potvrda je da se radi o uspješnom zajedničkom poslu.

Kako doznajemo iz Calucema ugovor je produljen na novih godinu dana, vrijednost mu je 140 tisuća kuna, a Tekop Nova se njime obavezala izraditi 280 komada radnih odijela visoke vidljivosti, tzv. high visibility (HI VIS) odijela, za djelatnike tvornice cementa u Puli. Radna odijela namijenjena su djelatnicima iz odjela proizvodnje, te odjela održavanja. Iz Calucema poručuju kako ovo partnerstvo nastavljaju jer su izuzetno zadovoljni dosad isporučenim proizvodima.

"Ovo je partnerstvo do kojeg nam je stalo jer kroz njega, osim što podržavamo lokalne proizvođače, Calucem pokazuje i društvenu odgovornost jer se kroz projekt Zaštitne radionice Tekop Nova zapošljavaju osobe s invaliditetom, a kroz ovaj posao podržavamo njihovu socijalizaciju i integraciju u društvo", kazao nam je povodom produžetka ugovora o partnerstvu s Tekop Novom direktor pulske tvornice cementa Mihajlo Mirković. Zadovoljni partneri glavni su temelj svakog uspješnog i dugotrajnog poslovnog odnosa kaže i ravnateljica Tekopa Mihaela Zubić, ne skrivajući zadovoljstvo što je i u ovim teškim vremenima Calucem pokazao da nisu zaboravili na njih i što se partnerstvo s Calucemom nastavlja.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini