otvorenje blagdanske manifestacije

POGLEDAJTE VELIKU FOTOGALERIJU / Otvoren Advent u Puli: Krenuo bogat program raznih manifestacija za sve uzraste koji će se odvijati narednih 36 dana

| Autor: Doria Mohorović


Danas je započeo dugoiščekivani Advent u Puli koji je u centar grada privukao velik broj posjetitelja. Kućice su otvorene, dekoracije i lampice upaljene i blagdanska zabava, koja će potrajati do 7. siječnja, je krenula.

Svečano otvorenje blagdanske manifestacije, koja je započela nešto kasnijeg datuma nego proteklih godina, održano je danas ujutro paljenjem prve adventske svijeće i nastupom KUD-a Lino Mariani uz fontanu u Ciscuttijevoj ulici.

Kako je noć pala, građani su se okupili oko božićno ukrašenih kućica na Giardinima, uživajući u toplim napicima i zimskim specijalitetima. Uz svjetleće hodače na štulama, gradskim su se ulicama i trgovima širili mirisi kuhanog vina i fritula. Ove je godine naglasak postavljen na Giardine gdje će posjetitelje u tijekom prosinca zabavljati DJ-i, a prvi adventski dan obilježio je energičan koncert Gustafa na Portarati.

U Parku grada Graza, epicentru dječjih aktivnosti, Klaun Marek je dočekao i zabavljao mališane. A ono što je dodatno privuklo njihovu pozornost je nova kućica Djeda i Bake Mraz, kao i lunapark s raznolikim atrakcijama.

Blagdanskih dekoracija ne manjka ni i drugim dijelovima grada.

Osim nove lokacije klizališta koje se ovog četvrtka otvara na igralištu Osnovne škole Centar, i prvog će dana biti besplatno za sve koji se žele okušati na ladu, novost ovogodišnjeg Adventa je photo point pred Amfiteatrom, na koji su već prvog dana pohrlili mnogi posjetitelji.

Kako su najavili organizatori, doček Sv. Nikole, koji se tradicionalno održavao na Bunarini, odvit će se 6. prosinca na novoj lokaciji, Riječkom gatu, a Doček Djeda Mraza, tradicionalno u organizaciji s Twin Hornom, 16. prosinca. U Katedrali će 8. prosinca nastupiti Bruno Krajcar & Klapa Luka te specijalni gost Edin Karamazov.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Koncerti brojnih glazbenika će se održavati petkom i subotom sve do 22. prosinca, a koncertni ciklus večeras otvaraju dobroznani istarski zabavljači Gustafi. Sljedeći koncert na redu je 8. prosinca - Dogma, a dan nakon, u subotu, publiku će zabavljati Matija Cvek & The Funkensteins. Po istom principu održavat će se dječje predstave i radionice.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Manifestacija će trajati do 7. siječnja, s većim dijelom programa zakazanim do kraja prosinca. Podsjetimo, od 3. prosinca 2023. do 7. siječnja 2024., parkiranje na području Grada Pule bit će besplatno radnim danom od 17 sati te subotom, nedjeljom i blagdanom cijeli dan.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter