DANAS

POČEO ADVENT U PULI: U 18 kućica na više lokacija u centru nudi se sve živo - od istarske do azijske kuhinje

Ove godine novost je vlakić koji vozi oko centra i raspored kućica na pet lokacija, a ne samo na Giardinima. Nudi se doista svašta, od kobasica i burgera do egzotičnih jela

| Autor: Ružica KORACA


Danas je počeo Advent u Puli, a najveće novosti u odnosu na prošle godine su vlakić koji će voziti oko centra grada i kućice rasprostranjene na više lokacija (Forum, Danteov, Park grada Graza, Portarata i Giardini), a ne samo na Giardinima.

Kućica je 18 i u njima se nude, kako smo provjerili, razne delicije. Odmah kod Zlatnih vrata smjestila se adventska varijanta legendarnog Uliksa, čiji vlasnik Stefan Bimbašić kaže da je jedva dočekao početak Adventa.

- Jela koja ćemo pripremati biti će na bazi domaćih istarskih delicija. Od maneštre do kapuza. Biti će tu i kuhano vino, te Sette Monti gin, ali i brojna iznenađenja, kazao je Bimbašić.

Jedva smo čekali

Arboretum Pub iz Fažane drugi put sudjeluje na pulskom Adventu, a Blanka Miletić ističe da se njihova kućica i ove godine nalazi na Giardinima, ispod kule, odnosno nasuprot kipa Mate Parlova, a zove se Arboretum Jingle&Mingle.

- Odlučili smo se, zapravo, vrlo jednostavno i bez razmišljanja - jedva smo čekali. Prije dvije godine smo sudjelovali prvi put, a kako prošle godine nije bilo adventskih događanja, ove se s velikim optimizmom radujemo Puli, blagdanskom ugođaju i našim posjetiteljima, kazala je Blanka

U ponudi će se naći ono po čemu su nadaleko poznati, a to su burgeri, a ove godine će se prvi put predstaviti i domaćim kobasicama u brioche pecivu, i to u čak tri varijante.

- Što se burgera tiče, izdvojili smo Baladur s domaćim ombolom i grilanim škripavcem, Farmer sa džemom od pancete i BBQ umakom, Enterprise sa peperonatom i jajetom, Kapuz sa coleslaw salatom i dimljenim sirom. Svi naši burgeri su od 100 posto junećeg mesa u mekanom brioche pecivu. Kobasice ne radimo u klasičnim varijantama, već nudimo tri neobične kombinacije nazvane jednostavno K1, K2 i K3. K1 je kobasica u pecivu sa džemom od pancete, kiselim krastavcima i BBQ umakom, K2 sa n'dujom, karameliziranim lukom i peperonatom, a K3 sa coleslaw salatom, dimljenim sirom i komadićima pancete, ispričala je Blanka.

Trgana svinjetina

Na Giardinima su smještene i popularne Nadine fritule, a parsto metara dalje, na Forumu, pored klizališta, Đoni Bučaj iz ugostiteljskog obrta Agrippina nudit trganu svinjetinu u pecivu, kranjske kobasice, domaću sarmu i bruger.

The Kitchen by Gastro Klub iz Pule nalazi se pak na pola puta, u Parku Grada Graza.

- Prvi put smo se odlučili sudjelovati na pulskom Adventu. Veselimo se blagdanskom ugođaju i posjetiteljima koji će moći probati i ove godine nešto novo. Za početak idemo s našim burgerom koji je posebno dizajniran, od peciva do 100 posto junećeg mesa i ostalih tajni naše male kuhinje. Nadalje imamo istarsku kobasicu u pecivu s kupusom i dimljenim buncekom na moderan način. Potom je tu naš poznati gua bao - pareno pecivo s kimchiem, vučenom piletinom u našem umaku sa slatko kiselim dodatkom i kao šećer na kraju ramen - japanska juha sa mnogo dodataka, kazao nam je Dragan Jovanović.

Pored njih je i Hiža od Biškoti Dijega Biljuha, koja već sedmu godinu sudjeluju u ovoj manifestaciji.

- Uz fritulice ćemo nuditi palačinkice, kuhano vino, džin i koktele, uz dodatna iznenađenja, kazao nam je Diego.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum