u nedjelju

Veliko otvorenje Adventa u Puli: Koncert popularnih Gustafa, otvorenje klizališta, svjetleći hodači na štulama... A ima i jedan veliki novitet

| Autor: Doria Mohorović
Svjetleća jelka koja je prijašnjih godina krasila Portaratu sada će biti foto ispred Arene (Snimio Milivoj Mijošek)

Svjetleća jelka koja je prijašnjih godina krasila Portaratu sada će biti foto ispred Arene (Snimio Milivoj Mijošek)


U nedjelju započinje manifestacija Advent u Puli koja donosi 36 dana zabave u blagdanski ukrašenom centru Pule. Za dobru zabavu tijekom prve večeri na Portarati, s početkom u 20.30 sati, pobrinut će se Gustafi, a tome će prethoditi jutarnji program na tržnici uz KUD »Lino Mariani« te dječji program koji u 17 sati u Park grada Graza dovodi svjetleće hodače na štulama te klauna Mareka.

U sklopu sada već tradicionalne božićno-novogodišnje manifestacije, koja će trajati do 7. siječnja, s naglaskom da će se veći dio programa odvijati do 31. prosinca, održat će se 30 koncerata na različitim lokacijama u centru grada, uglavnom na Portarati i tržnici. Uz brojne programe za djecu i novu kućicu Djeda Mraza u Parku grada Graza, one najmlađe, ali i starije, očekuje klizanje na igralištu iza Osnovne škole Centar.

- Uz Pulski Filmski Festival, ovo je jedna od organizacijski najzahtjevnijih gradskih manifestacija, rekla je Tanja Miličić, ravnateljica Javne Ustanove Pula Film Festival koja organizira manifestaciju, tijekom posljednje sjednice Gradskog vijeća. Naglasila je i da je glavni pokrovitelj manifestacije Grad Pula, koji izdvaja oko 150 tisuća eura, dok Turistička zajednica grada Pule sudjeluje s 50 tisuća eura, a od velike pomoći bili su i Pula Parking, Herculanea Pula, Pulapromet, Pula usluga i upravljanja te Turistička zajednica Istarske županije.

Miličić je ponovila da je nova lokacija klizališta bilo kompromisno rješenje koje će, smatra, odlično funkcionirati uz tamošnje adventske kućice i brojne atraktivne ukrase i lampice koje će okružiti klizalište.

Ovogodišnjim izdanjem trebali bi biti zadovoljniji i ugostitelji, kao i njihovi gosti. Naime, s obzirom na prošlogodišnje nepovoljne vremenske prilike, a što je rezultiralo negodovanjem zakupaca zbog manjka prihoda, ove su godine, pojasnila je Miličić, svim zakupcima osigurani identični suncobrani sponzora kako bi poštivali odredbu Grada.

Na Giardinima im je osigurana i dodatna terasa sa stolovima i stolicama pa će se posjetitelji moći družiti i u slučaju kiše.

Miličić se osvrnula i na rezultate licitacije adventskih kućica prije desetak dana.

- Prošle godine zarada od kućica bila je 77.900 eura, a ove je godine 78. 500 eura. Bilo je manje zainteresiranih zakupaca, no prihodi su gotovo identični prošlogodišnjima, istaknula je Miličić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter