Ilustracija (snimio Milivoj MIJOŠEK)
Što i kamo dalje nakon završetka srednje škole pitanje je koje se, već prije dolaska prvih toplih dana, svake godine ponavlja novim generacijama maturanata, ali i svima onima koji nakon kraće ili dulje stanke razmišljaju o povratku u školske klupe i nastavku obrazovanja.
Za većinu budućih studenata krajnji cilj obrazovanja je stjecanje znanja koja su primjenjiva na nekom radnom mjestu, te u tom kontekstu sve veću pozornost privlače visokoškolske ustanove koji kroz direktnu suradnju s brojnim poslodavcima povećavaju relevantnost obrazovanja i daju značajnu dodatnu vrijednost studentu.
Značajne iskorake u tom smjeru čini i pulsko Istarsko veleučilište koje od iduće akademske godine, uz postojeće, upisuje studente i na dva nova studijska programa.
Dakle, osim prijediplomskog studija mehatronike i diplomskog studija kreativnog menadžmenta u procesima, od jeseni studenti mogu upisati prijediplomski studij menadžmenta u gastronomiji i kulture hrane te diplomski studij mehatronike.