TEMA NA SJEDNICI SKUPŠTINE

Metris je spojen s Istarskim veleučilištem, čija bi zgrada mogla ići u prodaju

| Autor: Danijela BAŠIĆ- PALKOVIĆ
Zgrada na Rivi u kojoj se nalazi Istarsko veleučilište

Zgrada na Rivi u kojoj se nalazi Istarsko veleučilište


SDP-ova vijećnica Sanja Radolović na današnjoj sjednici Skupštine Istarske županije s vijećnicima je podijelila da se u kuloarima šuška da bi zgrada u kojoj se nalazi Istarsko veleučilište (bivša Politehnika op. a.) mogla ići u prodaju. 

Prilično nejasan odgovor dao joj je župan Radin, rekavši da "nije riješeno pitanje vlasništva zgrade jer je moguće da će ići u stečajnu masu Uljanika".

Na sjednici nitko od nadležnih nije pojasnio razloge spajanja Metrisa i Istarskog veleučilišta, a niti je to ikog iz oporbe interesiralo. Naime, u službenim materijalima navodi se da će pripajanje stupiti na snagu 1. siječnja 2021. godine kada ustanova Centar za istraživanje materijala Istarske županije Metris prestaje postojati.

Pojašnjenja oko statusa zgrade zatražili smo od bivšeg ravnatelja Metrisa, a danas dekana Istarskog veleučilišta Daglasa Korace. On kaže da Istarsko veleučilište ima valjane ugovore o zakupu zgrada na adresama Riva 4 i Riva 6 te da nemaju nikakvih obavijesti da bi se ti ugovori mogli raskinuti.

- Vlasnik zgrade Rive 4 je Grad Pula, a postupak upisa vlasništva zgrade Riva 6 je u tijeku te ne možemo prejudicirati ishod. Pripajanjem Metrisa, Istarsko veleučilište dobilo je dodatne prostorne kapacitete, pa neovisno o ishodu postupka za zgradu Riva 6, Veleučilište će imati dovoljno prostora za nesmetano obavljanje djelatnosti, kazao je Koraca. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter