NESNOŠLJIVA ATMOSFERA

NEMA MIRA NA ISTARSKOM VELEUČILIŠTU Došao novi dekan, stari kadar Politehnike u strahu za svoja radna mjesta. SVE SU PRIJAVILI

| Autor: Chiara BILIĆ
Pulska Politehnika (Arhiva)

Pulska Politehnika (Arhiva)


O prestrašenim zaposlenicima, koji su svoje bojazni prijavili Agenciji za znanost i visoko obrazovanje, novi dekan Daglas Koraca, kako kaže, nema nikakvih saznanja * Nemamo materijal za rad. Uzeli su nam sav posao. Sjedimo i čekamo otkaz. Prestrašeni smo. Mi samo želimo raditi, kaže nam izvor s Istarskog veleučilišta

Sve otkako je prije dvije godine revizorski nalaz za 2017. i dio 2018. godine ukazao na niz nepravilnosti i propusta na pulskoj Politehnici, u međuvremenu preimenovanoj u Istarsko veleučilište, nakon čega je smijenjen dotadašnji dekan Davor Mišković, na toj visokoškolskoj ustanovi, čini se, nema mira i stabilnosti. Saznajemo, naime, da su djelatnici, koji sebe nazivaju "starim kadrom Politehnike", nesnošljivu atmosferu na Istarskom veleučilištu nedavno prijavili Agenciji za znanost i visoko obrazovanje (AZVNO). Oni, ukratko, vele da se nad njima vrši mobing te da strahuju za svoja radna mjesta.

Iz AZVNO-a poručuju da ne mogu ništa komentirati jer je trenutno u tijeku postupak reakreditacije Istarskog veleučilišta. No, iako je stručno povjerenstvo reakreditaciju provelo prije gotovo godinu dana, u studenom 2019., ishod te evaluacije još uvijek nije poznat. Novopečeni dekan, čak peti u dvije godine, dr. sc. Daglas Koraca, otkriva da je povjerenstvo dalo pozitivnu ocjenu za svaku od pet tema koje se obrađuju u tom postupku, ali da će o krajnjem rezultatu na kraju odlučivati Ministarstvo obrazovanja. O prestrašenim zaposlenicima, koji su svoje bojazni prijavili AZVNO-u, nema, kaže, nikakvih saznanja.

Oni pak govore da su od AZVNO-a saznali da situacija nije dobra.

- No mi smo isključeni iz svega. Nemamo materijal za rad. Uzeli su nam sav posao. Sjedimo i čekamo otkaz. Prestrašeni smo. Mi samo želimo raditi, kaže nam izvor s Istarskog veleučilišta.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter