RAZMJERI NEMARA U PULSKOM DOMU "MERI" BILI SU NEVJEROJATNI

Staricu su vezali za krevet. Jutro je dočekala polugola i dezorijentirana. A to je ništa prema ostalom što se događalo. Saznajemo sve detalje

| Autor: Marcello ROSANDA
Dom za starije i nemoćne "Meri"

Dom za starije i nemoćne "Meri"


Prizor videosnimke sa starijom ženskom osobom koja polugola i dezorijentirana sjedi na podu, s lijevom rukom sputanom za krevet kabelskom vezicom, istom onom koja služi, recimo, za zatezanje i osiguravanje kabela i žica, šokirao je pulsku javnost.

Naime, Glas Istre je u posjedu ekskluzivne snimke koja, po svemu sudeći, potječe iz privatnog pulskog obiteljskog Doma za starije i nemoćne osobe "Meri". Snimka svjedoči više od riječi, zorno pokazuje u kakvim su (ne)uvjetima tamo boravili štićenici.

Za potrebe ovog teksta, a i radi zaštite dostojanstva obitelji nesretne žene, ona će za javnost ostati anonimna, kao i naša sugovornica koja se ohrabrila progovoriti o užasnim uvjetima i nehumanom postupanju prema štićenicima.

Snimka je iz 2019. godine, no može svakako služiti kao primjer, potencijalno i vrlo lako moguće, prakse rada tog pulskog privatnog staračkog doma koji se nalazi na Verudi u De Franceschijevoj ulici.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater