ADVENT U NAJVEĆEM ISTARSKOM GRADU

POGLEDAJTE VELIKU FOTOGALERIJU / U Puli otvoren Poštanski ured Djeda Mraza, zamirisale fritule i kuhano vino

Nakon duge i zamorne ljetne sezone, Puležani će od odsad pa sve do 8. siječnja moći uživati u čarima Adventa u Puli * Na početku večernjeg programa jučer je najživlje bilo u Parku grada Graza gdje je sve prilagođeno najmlađima. Tu su vrtuljci, trampolini i vlakići, a djecu i roditelje pošteno su nasmijale Marekove Cirkusarije u izvedbi počasnog člana udruge Čarobnjakov šešir i majstora improvizacije - Omara Ivančića

| Autor: Marcello ROSANDA


"Molim vas, nemojte izgubiti ovo pismo negdje", kazala je znakovito, namigujući, jedna pulska mama Vilenjaku, pomagaču Djeda Mraza, u trenutku kada je njeno nasmijano, ali pomalo zabrinuto dijete ubacilo u Mrazov sandučić pismo sa željama. "Nećemo, naravno", spremno je odgovorio Vilenjak, ozbiljno gledajući u dijete, uz blagi naklon i nevidljivi namig prema majci.

Novitet je to, skroz genijalan, ovogodišnjeg Adventa u Puli koji je započeo danas. Radi se o pulskom Poštanskom uredu Djeda Mraza koji se nalazi u Parku grada Graza, a pismo malog Puležana, naravno, neće biti ni izgubljeno ni zaboravljeno.

Glazba i zabava

Na istoj lokaciji, prilagođenoj najmlađima, danas su uz vrtuljke, trampoline i vlakiće, djecu i roditelje pošteno nasmijale Marekove Cirkusarije u izvedbi počasnog člana udruge Čarobnjakov šešir i majstora improvizacije - Omara Ivančića. Tamo se okupilo najviše ljudi, barem na početku današnjeg večernjeg dijela Adventa u Puli, a redovi za slastice bili su, očekivano, dugi i puni nestrpljivih mališana.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Jer, nakon duge i zamorne ljetne sezone, Puležani će od odsad pa sve do 8. siječnja moći uživati u čarima pulske manifestacije Advent u Puli, ranije poznate kao Prosinac u Puli. To je inače najduža godišnja pulska manifestacija. Danas se, recimo, u jutarnjem terminu održao tradicionalni projekt poznatog pulskog akademskog glazbenika, skladatelja i kantautora Bruna Krajcara "Moje pjesme, moj film". Naš Bruno, naime, ove godine obilježava tri vrijedne obljetnice - 50 godina života, 40 godina od prve pjesme i 30 godina od prvog nosača zvuka.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Glazbeni program na Portarati porinuo je legendarni splitski Kuzma & Shaka Zulu, dok je Danteov trg zagrijao DJ Alex. Uz Line up - Alen Sforzina, Sandro Stehlik, Glocke, Sish Mish i Martii u Zerostrasseu pridružili su se otvorenju Adventa.

Prosinačke delicije

U prvom letimičnom điru Giardinima, osim friško odrezanih stabala o kojima bruji cijeli grad, primijetili smo najveći red pred kućicom u kojoj se nude slastice, konkretno - fritule. Ostale kućice su, barem oko 18 sati, tek čekale na prve gladne goste. Cijene su otprilike iste kao i lani.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Puležani će tako, budu li htjeli kušati kobasice, ombolo ili kakav burger, morati izdvojiti najmanje 35 kuna (za kobasicu), a za kuhano vino 20, dok su rakije skoro svugdje po 15 kuna. Izbora definitivno ima, atmosfera je doista blagdanska, fali samo malo dublji džep. Možemo, dakle, slobodno zaključiti da si prosinačke delicije iz drvenih kućica ipak neće moći priuštiti baš svatko.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Kako bilo, valja još jednom podsjetiti da će tijekom Adventa doći do privremenog preusmjeravanja prometa u Puli. Zabranjuje se promet, osim za autobuse JGP-a, kola hitne pomoći, vatrogasce ili policiju, dijelom Laginjine ulice i Giardina; i to od raskrižja Laginjine sa Smareglinom odnosno Anticovom ulicom do raskrižja Giardina sa Zagrebačkom ulicom u slijedećim terminima: 26. studenog od 18 do 1 sat narednog dana, 17. prosinca od 10 do 13 sati, 23., 26., 27. i 30. prosinca od 18 do 1 sat narednog dana te 31. prosinca od 9 do 5 sati narednog dana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of