VIŠE OD 80 PROGRAMA

DANAS POČINJE ADVENT U PULI: Svjetleći anđeli i Veseli vlakić u starom gradu

Na Portarati će zabljesnuti osam metara visoka digitalna jelka, gdje će od 18 sati Goran Tomić trio održati promenadni koncert. Na Danteovom trgu prolaznike će zagrijavati DJ Tricky D, a u adventskim kućicama nudit će se delicije

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Svjetleća jelka na Portarati

Svjetleća jelka na Portarati


Danas počinje manifestacija Advent u Puli – L'Avvento a Pola s više od 80 programa za Puljane i posjetitelje grada u blagdanskom razdoblju. Najmlađi se već od jutarnjih sati mogu ukrcati u Veseli vlakić koji će svakodnevno prometovati oko gradske jezgre, najavljuje organizator, Javna ustanova Pula film festival.

Vlakić s dva vagona koja mogu primiti dvadesetak djece novost je u gradu. Vozit će na potezu od Gradske knjižnice, preko Giardina, put Kazališta, Danteovog trga pa do Parka grada Graza i preko Rive natrag. Polazit će svakih četrdesetak minuta a vožnja će biti besplatna.

Osim toga, na raspolaganju će biti i električno vozilo namijenjeno vožnji najmlađih po starom gradu.

Kao i ranijih godina, doček Svetog Nikole bit će na Bunarini.

Paljenje adventske svijeće

Ove je godine za djecu potpuno preuređen i ukrašen Park grada Graza gdje će pronaći mnoštvo novina i dekoracija. Tu će se četvrtkom, petkom i subotom održavati brojni zabavni i maštoviti programi. Danas će ih od 18 sati animirati Svjetleći anđeli na štulama.

"Na Portarati će zabljesnuti osam metara visoka digitalna jelka, gdje će od 18 sati Goran Tomić trio održati promenadni koncert. Na Danteovom trgu prolaznike će zagrijavati DJ Tricky D. Istog će dana započeti s radom adventske kućice sa posebnom gastronomskom ponudom", napominju iz Pula film festivala. Kućice bi trebale raditi do 22 sata, ne odredi li Stožer civilne zaštite drugačije. Nad Prvomajskom će biti zvjezdano nebo, a blagdanski duh dočaravat će glazba duž cijele ulice.

Sutra će se u 17 sati tradicionalno upaliti prva adventska svijeća kod fontane u Ciscuttijevoj ulici. Događaj će, u organizaciji Slovenskog kulturnog društva, uveličati nastup pijanistice Laure Marin.

Klizalište i izložbe

Idućeg tjedna najavljeni su brojni višednevni izložbeni programi u HuiU-u, Makini, Franjevačkom samostanu, galerijama C8, C4 i Sveta srca. Gradska knjižnica i čitaonica, uključujući i Dječju knjižnicu u Smareglinoj ulici, priključit će se ponudom kreativnih radionica, čitaonica i edukativnih programa.

Cjelokupan raspored manifestacije sa satnicama i opisima pojedinih programa nalazi se na mrežnoj stranici www.adventupuli.hr koja će se svakodnevno ažurirati. Organizator poziva posjetitelje da se pridržavaju uobičajenih preporučenih epidemioloških mjera.

Tjedan dana nakon službenog otvorenja Adventa, nakon lanjske koronapauze, na Forumu se otvara klizalište, prvi put ispred Komunalne palače. Ono je već dobilo svoje obrise, postavljena je infrastruktura, posebne cijevi u kojima će se uz pomoć rashlađenog glikola proizvoditi led. Svi će moći klizati bez covid potvrde, ali će na klizalištu istovremeno moći biti 25 osoba. Na dan otvorenja, 4. prosinca, ali i zatvaranja, 9. siječnja, klizanje će biti besplatno. Ulaznica će stajati 10, a najam klizaljki 5 kuna, dok će u popodnevnim satima ulaznica biti nešto skuplja, 15 kuna, dok najam klizaljki ostaje isti. Radno vrijeme klizališta bit će od 9 do 22 sata, a petkom i subotom od 9 do 23.

Velikih koncerata i dočeka Nove godine neće biti, ali Puljane očekuje niz programa koji će se svakodnevno ažurirati, ovisno o epidemiološkoj situaciji.

Cjelokupan trošak manifestacije Advent u Puli kreće se oko 600 tisuća kuna, od čega su dio osigurali sponzori, a dio stiže iz gradskog proračuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini