NAJNOVIJE


JEDINI U HRVATSKOJ

EDUKACIJSKO-REHABILITACIJSKI PROJEKT: Gradonačelnik posjetio Punkt


Gradonačelnik Pule Boris Miletić posjetio je danas društveno poduzeće Punkt koje se nalazi u prostoriji u prizemlju Gradskog stadiona "Aldo Drosina" i koje zapošljava isključivo osobe s invaliditetom i druge teško zapošljive osobe.

Riječ je o poduzeću koje pruža ugostiteljske usluge, otvoreno je u veljači 2017. godine, a po svom je modelu jedino poduzeće takve vrste u cijeloj Hrvatskoj. Idejna začetnica i pokretačica ovog edukativno-rehabilitacijskog projekta je defektolog i edukacijski rehabilitator Danijela Kasumović-Maružin koja je dočekala gradonačelnika i ukratko ga upoznala s radom poduzeća. Trenutno je u Punktu zaposleno osam osoba, četiri osobe su dio ugostiteljskog tima (kuhar, dvije pomoćne kuharice, dostavljač hrane), a poljoprivredne poslove obavlja jedan inženjer agronomije te dva pomoćna vrtlara.

Gradonačelnik Miletić poželio je voditeljici i cijelom timu uspjeh te im je čestitao na hrabrosti i iskoraku u ovoj vrsti posla. "Zbilja mi je drago da je upravo u Puli otvorena prva zalogajnica ovakvog tipa gdje su svi dobrodošli. Dokaz je to da osobe s invaliditetom mogu biti konkurentne na tržištu rada te da se njihovim zapošljavanjem može doprinijeti boljoj integraciji i ukupnoj kvaliteti života", kazao je gradonačelnik te još jednom čestitao voditeljici Danijeli Kasumović-Maružin kojoj je povodom Svjetskog dana poduzetnica Hrvatska udruga poslovnih žena KRUG dodijelila godišnje nagradu za najuspješniju socijalnu poduzetnicu godine. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter