Kulinarske radionice u zgradi Tržnice
Dragica Lukin i Marko Ristić "kliknuli" s učenicima
"Sve se domaće slastice mogu prezentirati na moderan način. Tako je mak kolač napravljen kao finger food", objasnila je poznata slastičarka Dragica Lukin učenicima Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, odnosno budućim kuharima i slastičarima u ugodnoj i atraktivnoj pokaznoj kuhinji na katu zgrade Tržnice u kojoj je jučer ujutro s učenicima pripremila slastice kojima su počašćeni posjetitelji tržnice. Dio je to projekta "KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma" čiji je nositelj Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula u partnerstvu sa HGK - Županijskom komorom u Puli. Organiziranjem kulinarskih radionica Histria promoviraju se, naime, strukovna zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu. Kroz ukupno šest radionica, u dva dana svoje vještine predstavljaju i učenike mentoriraju vrhunski enogastro stručnjaci - jučer slastičarka Dragica Lukin i barmen Marko Ristić, dok će danas gostovati i kuhati chef Damjan Bistričić i sommelier Ivan Dušić.