ne znate gdje sa starim mobitelom?

Evo kako ih najjednostavnije zbrinuti

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


"Poziv koji ne propuštaš "nova je platforma Hrvatskog Telekoma usmjerena na zaštitu okoliša, učinkovitije korištenje prirodnih resursa, kružno gospodarstvo, savjesnije upravljanje elektroničkom opremom i otpadom te ostale teme održivosti, prenosi Poslovni dnevnik.

“Održivost je sastavni dio našeg poslovanja. Nekoliko godina već koristimo isključivo električnu energiju iz obnovljivih izvora energije, sustavno smanjujemo potrošnju energije i emisija CO2.

Broj korisnika e-računa se u pet godina gotovo udvostručio te danas više od polovine HT korisnika imaju e-račun. Sudjelujemo i u pan-industrijskoj Eco Rating inicijativi, a kontinuirano prikupljamo i s partnerima zbrinjavamo mobilne uređaje i elektroničku opremu.

Na tom smo planu iznimno angažirani te smo 2022. udvostručili broj zbrinutih mobitela, ali uvijek želimo više, te smo tim povodom pokrenuli platformu ‘Poziv koji ne propuštaš’. A prva u nizu aktivnosti je podizanje svijesti i prikupljanje elektroničnih uređaja koji se ne koriste”, istaknula je Nataša Rapaić, članica uprave HT-a.

HT je napravio i istraživanje koje je pokazalo da je u RH čak pet milijuna mobitela koji se ne koriste. Gotovo svaki 10. građanin mobitele koje ne koristi baca u obično smeće, dok 77% ispitanika kaže da redovito razvrstava otpad, 40% ih ne zbrinjava elektroničke uređaje i opremu, a samo 13% ispitanika zna da se oko 80% dijelova mobitela može reciklirati.

Svatko se može odazvati ‘Pozivu koji ne propuštaš’, ističu u HT-u i kažu da se u sve T-Centre može donijeti donijeti ICT oprema te je odložiti u za to posebno predviđenu kutiju, a HT će osigurati da se sve prikupljeno zbrine u skladu s ekološkim standardima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of