POZNATO IME NA POLITIČKOJ SCENI

EKSKLUZIVNO SAZNAJEMO: Postignut stranački konsenzus, POZNAT JE KANDIDAT ZA NOVOG ŠEFA IDS-a

| Autor: Robert FRANK
Ilustracija (Snimio Manuel Angelini / Arhiva)

Ilustracija (Snimio Manuel Angelini / Arhiva)


Prema neslužbenim informacijama, čiju potvrdu nismo dobili, no izvori nas uvjeravaju da je tako, današnji neformalni susret gradonačelnika i načelnika iz redova IDS-a završio je njihovom odlukom da za predsjednika stranke, koji mora biti izabran 11. rujna na Saboru IDS-a, podrže profesora Dalibora Pausa, višegodišnjeg uspješnog načelnika Općine Barban te nekadašnjeg ravnatelja Tehničke škole u Puli koju je vodio punih osam godina.

Dogovoreno je to večeras, na poluslužbenom sastanku u Novigradu, na kojem su bili gradonačelnici i načelnici iz redova IDS-a, koji su inače na zadnjim lokalnim izborima postigli najbolje rezultate te, uglavnom, potvrdili svoje već otprije osvojene mandate.

Kako saznajemo, na tom okupljanju postignut je konsenzus da je Paus u ovom trenutku najbolje kadrovsko rješenje i najbolji mogući kandidat za predsjednika IDS-a.

Podsjetimo, početkom lipnja, nakon drugog kruga izbora i IDS-ovog gubitka vlasti u Puli, ali i nakon što je jedva prošao za istarskog župana, predsjednik stranke Boris Miletić stavio je mandat na raspolaganje, uz jasan stav da se više neće kandidirati za stranačkog šefa.

U međuvremenu je u javnosti, a takve su informacije neslužbeno dolazile i iz samog IDS-a, bilo dosta spekulacija oko Miletićevog nasljednika.

Navodno su interes za moguće kandidature pokazivali - ili ih se naprosto dovodilo u kontekst - gradonačelnici Rovinja, Poreča, Labina i Novigrada, Marko Paliaga, Loris Peršurić, Valter Glavičić i Anteo Milos.

Dalibor Paus (Snimio Milivoj Mijošek)

Dalibor Paus (Snimio Milivoj Mijošek)

No čini se da je ipak prevladalo razmišljanje da u ovom trenutku, izuzetno kritičnom za IDS koji je na izborima postigao rezultate koji ne zadovoljavaju ambicije i očekivanja stranke te njenih članova, kandidat mora biti osoba koja odlično poznaje Pulu, ali i ruralnu Istru.

Široki konsenzus oko Pausove kandidature, koju su podržali i svi IDS-ovi (grado)načelnici ipak je iznenađenje. No ako time stranka uspije zadržati jedinstvo i spriječi se njeno raslojavanje, tvrde naši izvori iz njenih redova, onda IDS ima šansu vratiti se na stare pozicije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter