NAKON SINOĆNJE SJEDNICE

PREDSJEDNIK IDS-a DALIBOR PAUS O POKRETANJU STEGOVNOG POSTUPKA PROTIV BORISA MILETIĆA

| Autor: Glas Istre
Dalibor Paus (Snimio Milivoj Mijošek)

Dalibor Paus (Snimio Milivoj Mijošek)


"Predsjedništvo IDS-a je upravo donijelo odluku o pokretanju stegovnog postupka protiv Borisa Miletića za povredu Etičkog kodeksa i statuta IDS-a, o čemu ćemo u stranci raspravljati u narednom razdoblju", objavio je u petak navečer predsjednik IDS-a Dalibor Paus na svom Facebook profilu, o čemu je Glas Istre pisao.

Turbulencije u najjačoj regionalnoj stranci izazvale su veliku pažnju javnosti, a jutros je u programu N1 televizije Dalibor Paus prokomentirao situaciju:

- Sinoćnja sjednica IDS-a je bila teška zbog naravi odluke o pokretanju stegovnog postupka protiv Borisa Miletića - nije bilo povišenih tonova i svi sudionici su sudjelovali u raspravi, te je od 18 prisutnih članova, 17 je bio za pokretanje stegovnog postupka protiv Borisa Miletića a jedan je bio suzdržan.

Složili smo se da postoje indicije o kršenju etičkog kodeksa stranke, te će se prema Borisu Miletiću postupati kao i prema svakom drugom članu IDS-a.

Postupak mora pružiti svima jednaku šansu da iznesu svoje mišljenje, tako da će javnost biti uskraćena za detalje jer to nije korektno. Kad se provede postupak sve će biti jasnije.

Svi moramo poštivati Kodeks IDS-a, i vjerujem da će sve biti u redu.

Nije nam cilj izbaciti Borisa Miletića iz stranke, već provesti propisani postupak zbog kršenja Kodeksa.

Ovo su teški trenuci za IDS no ne sumnjam u budućnost IDS-a - mi smo ovdje da bi služili našim građanima, i vjerujem da će se ubrzo vratiti na staze stare slave, rekao je Paus.

Na upit novinara televizije N1 hoće li IDS izbaciti Borisa Miletića iz stranke, Paus je odgovorio:

- Ne bih prejudicirao odluku stranke o izbacivanju Borisa Miletića, svi zajedno ćemo sagledati činjenice i nakon toga će se donijeti odgovarajuća odluka, zaključio je.

Također, Paus nije htio komentirati u kojem smislu je Boris Miletić povrijedio etički kodeks IDS-a.

Podsjetimo - kako je Glas Istre sinoć prenio, nakon objave vijesti da je IDS protiv njega pokrenuo stegovni postupak, u petak navečer oglasio se i Boris Miletić na svom Facebook profilu:

"Uvjeren sam da smo drugačiji od drugih, jači, bolji i da se nama nikad neće dogoditi ono što se događa drugim strankama. Žao mi je što ovo gledam u vlastitoj stranci. Ponosan sam na sve što smo napravili i stvorili svih ovih godina i uvijek ću biti! Nikad neću popustiti pod pritiskom pojedinaca i raznih interesa na štetu Istrijana! Sljedeći potez je moj", poručio je Miletić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter