PULS EVENTS

KAKO JE DOBRA IDEJA PRERASLA U ODLIČNU LJETNU PONUDU: Kajakom otkrivaju prirodne ljepote mora i špilja

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ

Započeli smo posve slučajno prije tri godine, najprije kao dodatna usluga za naše apartmanske goste pa se, zbog sve većeg interesa, posao proširio, kupili smo nove kajake i sada svakodnevno organiziramo tri ture od 9 do 12 sati od 13 do 16 i od 17 do 20 sati s 12 zaposlenih i za ukupno 17 gostiju u svakoj turi, vele organizatori

 

Najljepši dio pulske obale, posljednji komadić raja, kako ga mnogi zovu, Golubove (ili Galebove stijene) skrivaju nevjerojatne prirodne ljepote, kako na obali, tako i u moru.

Počeli slučajno

Upravo stoga mala, ali uigrana ekipa Puls eventsa organizira svakodnevno kajak ture u čak tri dnevna termina i svim znatiželjnicima, domaćim i stranim, pokušava približiti taj komadić raja. Ove godine započeli su već sredinom ožujka, a kada će za njih sezona završiti, još ne znaju. Sigurno je tek da će i listopadu imati pune ruke posla.

- Započeli smo posve slučajno prije tri godine, najprije kao dodatna usluga za naše apartmanske goste pa se, zbog sve većeg interesa, posao proširio, kupili smo nove kajake i sada svakodnevno organiziramo tri ture od 9 do 12 sati od 13 do 16 i od 17 do 20 sati s 12 zaposlenih i za ukupno 17 gostiju u svakoj turi. Ove godine započeli smo već 15. ožujka, a trenutno punimo termine u listopadu. Jako smo zadovoljni, a vjerujem i gosti. Pokazujemo im ljepote i ovog dijela pulske obale, netaknutu prirodu i prelijepe špilje južnog dijela Istre. Svi koji dođu, oduševljeni odu. No, za to su, osim same prirode, zaslužni i naši voditelji, koji animiraju goste, zabavljaju ih i znaju dignuti atmosferu pa na kraju to bude prava mala pustolovina na moru, kaže nam Denis Mirković iz Puls eventsa.

Aktivan odmor

Iako njihovi gosti, mahom strani turisti koji odsjedaju negdje u Istri, na ovom komadiću istarske obale dožive jedan drugačiji vid aktivnog odmora. A kako sami gosti kažu "Na moru u kajak turi je – prekrasno!"

"Nevjerojatno je ovo more, malo vjetra, sunce… A i obala je predivna", kaže tako gošća iz Njemačke, dok drugi kajakaš, također Nijemac, dodaje da im u početku malo problema stvara veslanje jer nisu vični sportovima na vodi, "ali uz vješte voditelje, sve je prepreke lakše prijeći".

A veslati mogu i mali i veliki. Već prije nego sjednu u kajak, u kojem mogu biti sami ili u paru, svi prođu kratki tečaj veslanja, nauče kako pravilno držati vesla, jer je to uglavnom ono u čemu mnogi griješe i zbog čega im veslanje bude teže, ali nauče i kako da se ne prevrnu te što napraviti ako se to ipak dogodi. Ali, zapravo, malo hladne vode i to usred ljeta, na najljepšem dijelu istarske obale zapravo i dobro dođe!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater