FRIZERSKI SPEKTAKL

Domaće i strane frizerske zvijezde Hairstyle News Festivala preplavit će Opatiju

| Autor: Glas Istre
Vassil Atanassov, Sofija - Za L'Oreal Professionnel Paris

Vassil Atanassov, Sofija - Za L'Oreal Professionnel Paris


Hairstyle News Festival ovog će vikenda, 25 i 26. ožujka, u opatijskom centru Gervais okupiti domaće i strane frizerske zvijezde kako bi unaprijedili struku razmjenom znanja, poticanjem kreativnosti i stvaranju ljepote u kosi, mediju koji nas nadahnjuje svakodnevno, a umjetnike od pamtivijeka.

Eugene PermaEugene Perma

Na festivalskoj pozornici nastupit će najeminentniji frizerski edukatori iz Velike Britanije, Francuske, Španjolske, Bugarske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine. Iz Londona nam stižu dvije vrhunske edukatorice, Sophia Hilton i Hayden Cassidy. Casidy je poznata londonska barberica koja bilježi nastupe diljem svijeta, a njezin rad pomno prati struka kao i najznačajniji frizerski i barbering časopisi. Svojih 90 minuta na pozornici posvetit će detaljnim demonstracijama tehnika, a sve u cilju postizanja savršenih oblika. Hayden će s brojnim frizerima iz Hrvatske i regije podijeliti i svoje široko znanje o muškom frizerstvu, a posebnu će pažnju posvetiti dijeljenju savjeta kako unaprijediti odnose s klijentima.

Sophia Hilton Sophia Hilton

Sophia Hilton je trenutno jedna od najtraženijih poslovnih savjetnica za frizersku industriju u svijetu. Ona nastupa diljem svijeta pomažući frizerima da nauče praktične stvari koje mogu primijeniti u svom salonskom poslovanju. Uz brojne osvojene nagrade izdvajamo dvaput osvojenu nagradu Business Thinker i dvije uzastopne nagrade za marketing i društvene medije na dodjeli nagrada British Hairdressing Business Awards. Ona će frizere učiti kako se istaknuti u digitalnom prostoru te što je to generacijski menadžment. Markantan Bugarin, Vassil Atanassov, jedan od najvećih artista iz regije, ispred L’Oréal Professionnel tima predstavit će inovaciju u bojama i prikazat svoju viziju francuskog šika kroz inspirativan Haute Coiffure Française show.

IM.AcademyIM.Academy

Francuske trendove i inspiraciju za proljeće/ljeto 2023. kroz tehnike šišanja i tonove boja koje Francuskinje obožavaju predstavit će trojac Eugene Perma tima: Morgan Ouatta, Maxime Marelli i Ana Nunić. Stručna javnost uživat će u novim nijansama boja, izradi balayagea uživo te trikovima za styling inspirirani šarmantnim i avangardnim stilom francuskih frizera koje povezuju strast prema kosi i ljubav prema eleganciji francuskog stila.

Hairstyle NewsHairstyle News

Iz susjedne nam Slovenije tradicionalno dolazi Mič Styling tim i to Tomaž Turk, Matjaž Okorn, Matej Prinčič, Borut Novak, Manó Kolarič i Aska Kajtazović. Oni će predstaviti svoju kolekciju Wisdom jer se po njima sposobnost donošenja dobrih odluka temelji na iskustvu, znanju i razumijevanju, što pokazuje našu mudrost i jedinstvenost, a mudrost u promišljanju, radu i stvaranju stepenica je do sreće i slobode.

L'Oreal Professionnel ParisL'Oreal Professionnel Paris

Slovenski ID Factory Hair Group tim, Dejan Nikolić, Živa Pajnić i Aljaž Piletić, premijerno će predstaviti kolekciju “TULIP 2023”. Inspirirani ovim jedinstvenim cvijetom predstavit će unikatan spoj boja, oblika i tekstura koji se preslikavaju na kosu i prikazuju u najnovijim trendovima bojanja, šišanja i stiliziranja kose. Također iz Slovenije dolazi Artego tim, dvije dinamične edukatorice, Anita Loboda i Vesna Rumin.

Montibello tim, Jordi Tenas i Montse Rodriguez, stižu iz Španjolske i predstavit će proljetno ljetne trendove i tonove koji su inspirirani prirodom i ljepotom botaničkog vrta. Tonovi Rosé, Peach i Golden Sandy donose prirodnost, živost i svježinu u kosi. Timu V17 by Sead Nunić iz Hrvatske, pridružit će se gost Vladimir Aralica iz Beograda koji je zaljubljenik u precizno šišanje.

Na kavi sa Sophijom HiltonNa kavi sa Sophijom Hilton

U dijelu edukacija hrvatske scene nastupit će IM.Academy tim Mario Mesarić i Ivana Špicer, domaće frizerske zvijezde sa svjetskom reputacijom, te Kanso Academia tim kojeg predvode Marina Bukovac Jagarčec i Ivan Jagarčec.

Muško frizerstvo posebno će se naglasiti kroz festivalski program Barbershop Arena tijekom koje će uz Hayden Cassidy nastupiti renomiranim domaći i strani edukatori i timovi. Fulir Barbershop, Polyboy Academy, Salon by Marko Stanzl, Barbershop Ritual, Brivska Akademija, Depot tim, Tonino Barbieri i Ivan Duda Education pružit će generacijama barbera vrhunska umijeća i znanja. Okrugli stol s temom Bradata aukcija: jučer, danas, sutra! Posvetit će posebnu pažnju barberingu i zdravlju jer će se razgovarati o iznimno uspješnoj splitskoj humanitarnoj akciji koja je dio globalne akcije Movember. Salon Business program između ostalih ugostit će i Maju Vučić, Miju Majhena, Ivicu Pavlačića, Ivanu Mišić Lokar, Anu Slamič, Ivanu Bajsić Vejzagić, Mitju Sojera i Antonia Brtana.

Prvi proljetni vikend u Opatiji je u znaku frizerstva i proslave 20 godina postojanja Hairstyle Newsa i 18-tog po redu Festivala te se očekuje iznimna posjećenost i sajamskog dijela Festivala koji je besplatan za sve posjetitelje željne druženja s vrhunskim kreativcima kada će iz prve ruke imati priliku iskušati i najbolje proizvode za profesionalnu njegu kose. Festival je jedan od rijetkih u Europi koji ima ovu razinu dugovječnosti i posvećenosti razvoju frizerske struke u regiji. Stoga, zaputite se u opatijski Centar Gervais u subotu 25. ožujka od 11 do 20 sat te u nedjelju 26. ožujka od 9 do 18 sati i družite se s domaćim i stranim frizerskim zvijezdama. Generalni pokrovitelj Hairstyle News Festivala je L'Oréal Professionnel Paris, a više informacija potražite na www.hairstyle-news.hr/festival

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum