FRIZERSKI SPEKTAKL

Hairstyle News - dvadeset godina posvećenosti razvoju frizerske struke

| Autor: Tea TIDIĆ
Hairstyle News 2023

Hairstyle News 2023


Najveće regionalno događanje posvećeno isključivo razvoju frizerske struke, Hairstyle News Festival, za 20 godina postojanja priprema istinski frizerski spektakl. Centar Gervais u Opatiji, 25. i 26. ožujka 2023. godine postat će hub frizerske kreativnosti, razmjene znanja, strasti i ljubavi prema kosi.

Svjetske i domaće frizerske zvijezde i ove će godine predstaviti svoja umijeća frizerima kako bi svi zajedno mogli učinkovito sudjelovati na tržištu profesionalnih frizerskih usluga i proizvoda. Najglamuroznije frizersko vikend druženje bit će kruna proslave 20 godina postojanja Hairstyle Newsa i 18. po redu Festivala koji se zbog epidemije dvije godine nije mogao održati ali su se putem istoimenog portala i društvenih mreža frizeri udruživali i tijekom najtežih trenutaka, a od cilja stvaranja uspješne i snažne frizerske zajednice nije se odustajalo.

Prvi proljetni vikend u Opatiji bit će rezerviran za inspirativno i motivirajuće frizersko druženje uz puno edukacija, ljubavi prema struci i najnovijih trendova u kosi koji će krasiti mnogobrojne žene i muškarce u regiji. Hairstyle News Festival je dvodnevni stručni skup koji se sastoji od ciljanih edukativnih seminara, poslovnih predavanja, panela i okruglih stolova te izložbenih prostora u sajamskom dijelu događanja koji je otvoren i za posjetitelje.

Sophia Hilton, Not Anothher Salon, LondonSophia Hilton, Not Anothher Salon, London

- Na ovom skupu okupit će se vlasnici i voditelji poslovanja u frizerskim salonima, zaposlenici frizerskih salona, učenici i nastavnici strukovnih frizerskih škola, zastupnici svjetskih frizerskih kuća, stručni časopisi i druge publikacije… Očekuje se regionalna koncentracija sudionika frizerske struke u cilju njezinog usavršavanja. Uz jake domaće edukatore i akademije, ove godine dovodimo i posebne goste iz Velike Britanije, Francuske, Španjolske, Bugarske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, najavljuje Denis Vidović, direktor Hairstyle News festivala.

Salon Business program ugostit će ove godine londonsku frizersku zvijezdu Sophiju Hilton koja sa svojih gotovo pola milijuna pratitelja njeguje kreativnu zajednicu frizerskih entuzijasta. Pričat će o generacijskom menadžmentu i kako upravljati osobama različite dobi s naglaskom na mentalno zdravlje nakon epidemije. Ekskluzivan dio programa "Na kavi sa Sophijom Hilton" organizirat će se za vlasnike frizerskih salona koji će dobiti najnovije tips&trick kako se istaknuti u masi na društvenim mrežama. Salon Business obilovat će brojnim predavanjima, panelima i okruglim stolovima i namijenjen je vlasnicima i djelatnicima frizerskih salona s ciljem prezentiranja zanimljivih i aktualnih tema. Ugostit će i Maju Vučić, prof. psihologije s temom "Tko šiša stres?", Mijo Majhen pričat će o tome što znači biti stilist kose, a o financijama u frizerskom salonu pričat će Ivica Pavlačić, Ivana Mišić Lokar, Ana Slamič i Mitja Sojer. Antonio Brtan, Sales Manager L’Oréal Professionnel, pričat će što čini uspješan frizerski salon.

Vassil Atanassov, SofijaVassil Atanassov, Sofija

Markantan Bugarin Vassil Atanassov, majstor francuskog šika i jedan od najvećih artista iz regije, predstavit će novu iNOA boju i to kroz Haute Coiffure Française show.

Mila Višnjić, vlasnica poznatog zagrebačkog frizerskog salona i koja dugi niz godina kreira prepoznatljiv image Josipe Lisac kazala je kako je Hairstyle News postavio standarde na najvišu svjetsku razinu te omogućio frizerima iz Hrvatske i regije uvid u svjetske trendove što će biti vidljivo i ove godine. Posebno je naglasila i važnost druženja i razmjene iskustva u lijepoj atmosferi i ugođaju što im ovo događanje već godinama omogućuje.

Kroz bogate programe Cut&Style i Colorama predstavit će se poznate akademije koje će sudionike upoznati s najnovijim stilističkim trendovima i tehnikama te inovacijama u šišanju i bojanju kose. Nastupit će Kanso Academia, V17 by Sead Nunić, IM Academy, Artego, Mič Styling, Montibelo tim iz Španjolske, francusko-hrvatski Eugene Perma tim i slovenski ID Factory Hair Group tim.

Hayden Cassidy, Hayden Cassidy Hair, LondonHayden Cassidy, Hayden Cassidy Hair, London

Područje muškog frizerstva i barberinga ove će godine posebno zasjati. Na festivalskoj pozornici u sklopu programa Barbershop Arena nastupit će jedna od najdinamičnijih mladih londonskih barberica Hayden Cassidy. Inače se njezini savjeti traže i prate diljem svijeta. Nastupit će poznati domaći i strani timovi kao što su Fulir Barbershop, Polyboy Academy, Salon by Marko Stanzl, Barbershop Ritual, Brivska Akademija, Depot tim, Tonino Barbieri i Ivan Duda Education.

Okrugli stol "Bradata aukcija: jučer, danas, sutra!" bit će posvećen netipičnoj, a iznimno uspješnoj splitskoj humanitarnoj akciji koja je dio globalne akcije Movember. Sudionici okruglog stola su organizatori Bradate aukcije Marko Sučić & Siniša Šunjić te gosti Tonkica Sinovčić (u ime Županijske lige protiv raka), Goran Milaković (suorganizator i domaćin) i Laura Visković (marketing). Na okruglom stolu o budućnosti barberinga raspravljat će Matija Ptić u svojstvu moderatora, a gosti su mu Ivan Durdov Duda iz Splita, Edis Osmanović iz Ljubljane i Alen Demirović iz Sarajeva.

Hairstyle News (Snimili Luka Smuk i Tanja Kanazir)Hairstyle News (Snimili Luka Smuk i Tanja Kanazir)

- U Europi ima svega tri do četiri frizerskih događanja koji su uspjeli održati dugovječnost kao Hairstyle News što nas stavlja na svjetsku mapu renomiranih frizerskih manifestacija. Za frizere iz naše regije to je svakako najznačajniji događaj, kazao je Amir Bećirević, jedan od najdugovječnijih zagrebačkih frizera s gotovo pet desetljeća uspješne karijere. Dodao je kako Hairstyle News mladima predstavlja mjesto na kojem mogu razmisliti u kojem smjeru će krenuti, iskusnijima predstavlja uvid u trendove koji su aktualni u struci dok onima s dugogodišnjim stažem može pružiti uvid u ono što još mogu promijeniti kako bi izašli iz zone komfora.

Ivana Špicer i Mario Mesarić, poznati dvojac iz IM Academy, istaknuli su kako im je Hairstyle News uvelike utjecao na profesionalni razvoj te da je njihov uspješan edukativni put upravo započeo na Festivalu. Istaknuli su Hairstyle News Festival i organizatora Denisa Vidovića kao zvijezdu vodilju unutar frizerske struke i oslonac u svakom trenutku jer je intenzivno uključen u svakodnevna tekuća pitanja.

Hairstyle News 2023Hairstyle News 2023

Festivalska vrata svim posjetiteljima su otvorena u subotu 25. ožujka od 11 do 20 sati, a u nedjelju 26. ožujka od 9 do 18 sati. Ulaz na sajam posjetiteljima je besplatan tijekom oba dana. Generalni pokrovitelj Hairstyle News Festivala je L'Oréal Professionnel Paris, a više informacija može se naći na www.hairstyle-news.hr/festival.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater