PRES DU SOLEIL

Nova modna bajka Sasche Obradovića: Adeline kao moderna heroina pulskog dizajnera

Naglašena odvojena nježnost, kao na slikama prerafaelita, aristokratska bijela koža njegove muze Dijane Ferenčak, ženstvene kovrče i voluminozne haljine stvaraju neki novi moment koji kao da je redefinirao neki drugi epohalni fragment

| Autor: Lara BAGAR
(Snimila Ivana Tomić)

(Snimila Ivana Tomić)


Pres du Soleil, odnosno blizu sunca, naziv je nove kolekcije pulskog dizajnera Sasche Obradovića koja se kao i svaki put kada je iza fotografskog objektiva Ivana Tomić pretvara u sjajnu modnu bajku. Sascha je i u ovoj kolekciji dotaknuo svoje sunce, svoju stisku svjetlost, radost stvaranja koju je izrazio reminiscencijama kroz tri različite epohe, a prva nosi naziv "Adeline" u kojem su, veli dizajner, glavni akteri suvremene heroine 21 stoljeća.

Pulske lokacije

Naglašena odvojena nježnost, kao na slikama prerafaelita, aristokratska bijela koža njegove muze Dijane Ferenčak, ženstvene kovrče i voluminozne haljine stvaraju neki novi moment koji kao da je redefinirao neki drugi epohalni fragment.

(Snimila Ivana Tomić)(Snimila Ivana Tomić)

Zanimljivo je da su prerafaeliti težili ka raskidanju lošeg ukusa i praznoj izvještačenosti svoga vremena te željeli nametnuti prave ideje kroz iskreno proučavanje prirode i temeljenog zanata čime su pokušavali oživjeti duh koji je prethodio Rafaelu. Sascha, možda i nesvjesno, kao da transcendira njihovu ideju.

Minucioznim radom u kojoj je svaki šav i svaka perlica važna želi biti kontrapunkt ispraznoj modi baziranoj na šoku i potrošnosti. A kod njega nema brzine jer on je filigran među dizajnerima. Njegove su kreacije male priče sazdane od tekstila u koje su utkani sati i sati ručnog rada. On stvarnost pretvara u san, a svakodnevicu izdiže u prostor između sna i jave.

(Snimila Ivana Tomić)(Snimila Ivana Tomić)

U kolekciji "Adeline" njegova muza Dijana kao da je sišla sa prerafelitskih slika i stvorila novu priču na lokacijama poput pulskog Lungo Marea ili ispred objekata Arena Hospitality Grupe.

Novi volumen

U novoj su kolekciji kreacije osvježene novim volumenom, definiranim formama - naglašenih ramena, metalik akcentima, zanimljivim proporcijama i materijalima poput brokata, muslina, svile, ekokože i perja. Siluetu je, kao i uvijek, oplemenio raskošnim detaljima dok cijelom kolekcijom dominiraju zemljani tonovi, a dašak boje unijet je prije svega na accessoriesom u vidu ručno izvezenih aplikacija na haljinama.

(Snimila Ivana Tomić)(Snimila Ivana Tomić)

Sve je to zaokruženo make upom Andree Prodan dok frizure potpisuje Kristina Brkić iz frizerskog salona "Artistic". Naglasak je stavljen na volumen koji prati cijelu kolekciju to jest, daje upečatljivost Saschinoj snažnoj ženi koja doživljava stilsku renesansu kroz svoju ženstvenost i volumioznost koja je u teškim vremenima možda potrebnija nego ikad.

(Snimila Ivana Tomić)(Snimila Ivana Tomić)

Sascha u svojoj novoj kolekciji to radi kroz teatralnost s idejom da suvremenoj modi da osjećaj nostalgije ne u smislu patetike već one potrebne patine koja "Adeline" daje onaj dašak glamoura koji je njegov stilski trade mark. Za njega je moderna heroina - žena kojoj se sve druge žene dive. I uspio je to i u ovoj kolekciji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter