"I NEVER DREAMED"

PRVA POZNATA SNIMKA DAVIDA BOWIEJA koju je snimio kao šesnaestogodišnji pjevač u bendu The Konrads ide na dražbu

Hina

Hina


Prva poznata snimka Davida Bowieja koju je snimio kao šesnaestogodišnji pjevač u bendu The Konrads ide na dražbu, javlja u utorak BBC.

Aukcijska kuća Omega u sjevernozapadnoj Engleskoj objavila je da će originalna vrpca biti ponuđena na prodaju 11. rujna s očekivanom cijenom od deset tisuća funti. 

Pjesma "I Never Dreamed' snimljena je u studiju 1963. kada je grupa The Konrads pitala Bowieja, tada Davida Jonesa, da bude glavni vokal. 

Harmoničnu rock 'n' roll pjesmu u duhu klasičnih Beatlesa, "I Never Dreamed' ponudili su izdavačkoj kući Decca, no ugovor nisu dobili.

Bubnjar Konradsa David Hadfield je rekao da je "David najbolja osoba koja će tu pjesmu otpjevati i dati joj pravu interpretaciju".

"Tako je nastala prva prava snimka Davida Jonesa (Bowieja) koju je otpjevao prije 55 godina!", izjavio je on. 

Iz aukcijske kuće kažu da je snimka nedavno pronađena u potkrovlju. 

Bowie je ubrzo nakon toga napustio grupu The Konrads i status zvijezde stekao šest godina poslije kada je kao solo glazbenik objavio pjesmu "Space Oddity" u kojoj je riječ o fiktivnom astronautu Major Tomu. 

Bowie je zaslužio reputaciju jednog od inovativnijih glasova u rock glazbi kroz cijelih pola stoljeća karijere u kojoj je eksperimentirao sa soulom, discom i jazzom. 

Umro je od raka 2016., dva dana nakon što je na 69. rođendan izašao njegov zadnji album.

(Hina) 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater