NAJPOZNATIJI SLUČAJ U POVIJESTI

Na današnji dan 1992. METEORIT POGODIO AUTOMOBIL U PEEKSKILLU U SAD-U


Razmjerno velik komad meteorita pri padu kroz atmosferu snimilo je najmanje 16 promatrača te je jedan od najdokumentiranijih i najpoznatijih slučajeva pada meteora ikada

Ako ste se ikada pitali kako bi izgledalo da vaš parkirani automobil pogodi veliki meteorit, na ovim slikama možete vidjeti učinak. 

Riječ je o najpoznatijem takvom slučaju u povijesti, koji se dogodio na današnji dan, prije 26 godinu, u mjestu Peekskill u američkoj saveznoj državi New York. Vlasnica automobila Michelle Knapp čula je jak udarac i istrčala iz kuće pogledati što se dogodilo.

Njen je za 300 dolara kupljen Chevrolet Malibu bio prilično oštećen, no meteorit je srećom proletio kroz prtljažnik, zamalo promašivši spremnik goriva. Ne znamo je li osiguranje pokrilo štetu, no vlasnica je svakako profitirala, prodavši automobil za čak 10.000 dolara. 

Otada je u više navrata mijenjao vlasnike i bio izlagan u raznim muzejima, a danas je u njujorškoj kolekciji Macovich, zajedno s meteoritom koji ga je pogodio. ( Dino Milić-Jakovlić, autoportal.hr)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater