DŽAKARTA

Indonežanin se osjeća prevarenim nakon prodaje meteorita

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Indonezijski proizvođač lijesova koji je pronašao meteorit nakon što mu je probio krov prije nekoliko mjeseci žalio se da je zakinut pošto je kamen prodao Amerikancu za 14.000 dolara, objavili su lokalni mediji.

Joshua Hutagalung, koji živi u pokrajini Sjevernoj Sumatri, rekao je za list Jakarta Post da se uznemirio nakon što je saznao da je svemirski kamen vrijedan 1,8 milijuna dolara.

"Ako je to istina, prevaren sam i razočaran", rekao je 34-godišnji Hutagalung.

Hutagalung je rekao da je američkom stručnjaku za meteorite Jaredu Collinsu prodao 1,8 kilograma kamena od 2,2 kilograma, za koji se procjenjuje da je star 4,5 milijardi godina, za 200 milijuna rupija (14. 000 dolara).

"Svih 200 milijuna koje sam dobio prodajom meteorita Collinsu potrošio sam na pomoć obitelji i siročadi, izgradnju crkve i popravak grobova svojih roditelja", navodno je rekao.

Hutagalungovo otkriće postalo je viralno nakon što je to objavio na Facebooku, objavio je Post.

Rekao je da je u početku odbijao prodati kamen, ali je popustio nakon što je Collins ponudio dodatnih 14 milijuna rupija (992 dolara) za popravak krova koji je oštetio meteorit.

Collins je kamen prodao američkom kolekcionaru koji ga je pohranio u tekućem dušiku u Centru za studije meteorita na Državnom sveučilištu u Arizoni, objavio je britanski tabloid The Sun.

Hutagalung je rekao da će zadržati ostatak kamena u obitelji te da ga neće prodati unatoč njegovoj vrijednosti. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of