LANI POVEĆALI IMETAK ZA 35 posto

ZA NJEGA MNOGI NISU ČULI, ali Jack Ma je najbogatija osoba u Kini, "težak" je 39 milijardi dolara

(EPA)

Jack Ma ponovno je osvojio titulu najbogatije osobe u Kini, s bogatstvom od 39 milijardi dolara, pokazalo je to istraživanje objavljeno u kineskom časopisu Hurun. 

Ma (53) je rekao da je bogatstvo njegove obitelji poraslo za 35 posto tijekom prošle godine, ponajviše zahvaljujući novom krugu financiranja za online tvrtku Ant Finantial koju je osnovao, navodi se u izvješću objavljenome u srijedu.

Ma, koji je imao skromne početke kao profesor engleskoga, postao je jedan od najutjecajnijih kineskih poslovnih ljudi osnutkom Alibabe, najveće svjetske kompanije za internetsku trgovinu koja se procjenjuje na 390 milijardi dolara.

Ant Finantial ima tržišnu vrijednost od 100 milijardi dolara.

Prošlogodišnji No 1 trgovac nekretninama Xu Jiayin došao je na drugo mjesto nakon što je njegovo bogatstvo palo za 14 posto na 36 milijardi dolara.

Pony Ma, osnivač tehnološkog diva Tencent, također je osiromašio za 4 posto pa je njegovo bogatstvo 35 milijardi dolara, što je prvi put u više od deset godina da mu se bogatstvo smanjilo.

Od 1893 osoba koje čine ovaj popis, 1012 je ove godine doživjelo smanjenje bogatstva ili su ostali na istome zbog usporavanja kineske ekonomije i 20 posto pada dionica. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of