GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: DENIZ ZEMBO

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Junac on the rock's

| Autor: Chef Deniz ZEMBO

Poželite li za vikend počastiti svoje najbliže ukusnim i novim jelom, a pritom i zaraditi telepatske likeove od istih? ... ;)

... imamo riješenje za vas...

Složenost pripreme: srednje

Sastojci za 2 osobe:

  • - 0,5 kg junećeg buta
  • - 1kg krumpira
  • - 0,3 kg rokule
  • - 2 dcl maslinovog ulja
  • - krupna sol
  • - papar

Priprema:

Junetinu izrezati na kocke, te je prokuhati 20-ak minuta u kipućoj slanoj vodi.

Izvaditi junetinu iz lonca i vode, te ju pustiti da se ohladi.

Dok se junetina hladi, dobro oprati krumpir i izrezati ga s korom na četvrtine te ga napola skuhati.

Nakon toga izvaditi ga iz vode i procijediti.

U tavu staviti prst biljnog ulja, te spržiti polukuhani krompir dok ne dobije smećkastu koricu.

Ocijediti ga od ulja posoliti i staviti po strani.

Kada se junetina ohladila staviti ju na vruću tavu koja je premazana vrućim uljem, i vrlo dobro posoljena po dnu krupnom soli.

Pržiti tako kocke od mesa dok ne dobiju koricu na jednoj strani, te ih zatim lagano popaprite, prelijte maslinovim uljem, dobro poklopite tavu i pržite ju tako još cca 3,5 minute.

Nakon toga otklopite tavu i maknite ju s izvora topline.

Na dno ravnog tanjura stavite krumpir kojeg ste kuhali i pekli, a po njemu stavite kocke junetine.

Uzeti šaku rokule i pobacati ju po krumpiru i mesu.

Sve ovo preliti s malo maslinovog ulja i voila'!

Uživajte i dobar tek!

Foto

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo, a uz njega aplikaciju su stvarali svi vođeći kuhari Kulinarskog centra, za nutricionizam je zadužena Sanja Močinić iz Studija Zdravi i vitki, Marko Lončar je zadužen za fitness dio, te mnogi drugi.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter