u subotu

U PEROJU PRVI SUMMER FITNESS CHALLENGE 2021. Natjecanje u funkcionalnom fitnessu - crossfitu

| Autor: Glas Istre
Natjecatelji će morati odraditi četiri različita fitness testa

Natjecatelji će morati odraditi četiri različita fitness testa


Ove subote, 28. kolovoza s početkom u 9 sati održat će se prvi "Summer Fitness Challenge Peroj" u Peroju kod plaže Martulina. Summer Fitness Challenge Peroj je natjecanje u funkcionalnom fitnesu poznatijem kao "crossfit".

Crossfit je visoko intenzivan, konstantno varijabilan način vježbanja dizajniran za razvoj kondicije i snage. Zahvaljujući zabavnoj, intenzivnoj i motivirajućoj metodi treninga privlači sve veći broj sportaša i rekreativaca.

"Najfit" Hrvati

Na perojskoj plaži Martulina, nakon više od godinu dana, održat će se tako prvo natjecanje uživo gdje će snage odmjeriti "najfit" Hrvati. Zbog epidemioloških mjera okupit će se oko dvadesetak najspremnijih sportaša te će kroz cijeli dan morati odraditi četiri različita fitness testa, kao što su plivanje s dodatnim zadacima, trčanje, olimpijsko dizanje utega te kompleksni crossfit zadaci s naprednim dizanjem utega te naprednom gimnastikom, kao npr. hodanje na rukama.

Među natjecateljima predstavit će se domaći "crossfitteri", među njima nekolicina iz top deset hrvatske ljestvice, no najpoznatije ime je Augustin Viličnik koji je, već tri godine zaredom, najspremniji muškarac u Hrvatskoj. Godine 2019. Augustin Viličnik izborio je svoj nastup na svjetskom prvenstvu u SAD-u.

Organizator Aleksa Dudić

Organizator ovog natjecanja je Aleksa Dudić iz CrossLift Gym-a iz Peroja. Aleksa je višestruki državni prvak u taekwon-dou i kickboxingu, viceprvak Europe u taekwon-dou, osvajač svjetskog kupa i 3. mjesta na svjetskom prvenstvu u kickboxingu. Strastveni ljubitelj crossfitta koji ljubav prema ovome sportu već godinama prenosi kao trener crossfita, a sada i organizator ovoga natjecanja.

Suorganizatori i partneri ovog natjecanja su Turistička zajednica grada Vodnjana, Sportska zajednica grada Vodnjana, Fitline Pula, Grill bar Campo, Heineken Hrvatska i Jamnica Plus.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater