TRENDOVI

U novom desetljeću predviđa se porast potražnje za održivim putovanjima

| Autor: Ivana Mavrić

U 2020. godini putnici će svoje ljubimce staviti na prvo mjesto, a održiva putovanja bit će tema koja će sve više dobivati na važnosti

Nedavno istraživanje otkrilo je da sedam od deset vlasnika ljubimaca diljem svijeta (66% vlasnika ljubimaca iz Hrvatske) svoje ljubimce smatra punopravnim članovima obitelji, a više od polovice priznaje da bi tijekom putovanja još više uživali kad bi mogli povesti svog ljubimca.

U 2020. godini možemo očekivati da će se vlasnici ljubimaca diljem svijeta truditi staviti ih na prvo mjesto i povesti ih na putovanje kao članove obitelji. Nešto manje od polovice vlasnika ljubimaca diljem svijeta i 34% vlasnika ljubimaca iz Hrvatske, priznaje da bi u nadolazećoj godini odabrali odredište za putovanje na temelju toga mogu li svojeg ljubimca povesti sa sobom.

Kako bi se ispunila očekivanja putnika koji su u potrazi za savršenim smještajem za sebe i svog ljubimca, vlasnicima smještajnih objekata u kojima je dozvoljena i četveronožna pratnja sve je važnije da ponude što ugodniji ambijent. Polovica vlasnika ljubimaca diljem svijeta trenutačno smatra da postoji manjak jasnih i kvalitetnih informacija vezanih za putovanje s ljubimcima što misli i 41% vlasnika ljubimaca iz Hrvatske.

01

Prema vlasnicima ljubimaca, top 5 sadržaja za nezaboravan odmor uključuje:

1. Prostor na kojem ljubimci mogu trčati i igrati se

2. Dostupnost veterinarske podrške

3. Ugodan i topao ambijent

4. Aktivnosti prilagođene ljubimcima

5. Usluga čuvanja ljubimaca ili šetanje

02

Održiva putovanja

Ulaskom u 2020. godinu održiva putovanja bit će tema koja će sve više dobivati na važnosti. Prema istraživanjima putnici će u nadolazećoj godini više nego ikada razmišljati o tome da putuju održivo.

Više od jedne trećine putnika diljem svijeta, kao i putnika iz Hrvatske, u narednoj godini planira odabrati destinaciju na kojoj ne samo da imaju priliku posjetiti neku predivnu lokaciju, već će njihov posjet pomoći lokalnoj zajednici i gospodarstvu koje se još uvijek oporavlja od ozbiljnih posljedica pa će tako posjetiti odredišta koja su prethodno pogođena prirodnom katastrofom.

Putnici će sudjelovati u ponovnom uspostavljanju turizma, čak i ako to znači da će morati podnijeti manje žrtve. Gotovo polovica putnika kaže da bi bili spremni prihvatiti određene nedostatke kao što su dulje vrijeme putovanja ili zatvaranje turističkih atrakcija, ako bi to značilo da će time pomoći naporima ponovnog razvoja.

Turizam igra ključnu ulogu u podršci oporavku nekog odredišta i ključni je čimbenik gospodarskog rasta, zapošljavanja i razvoja. Odabir pravog trenutka iznimno je važan i putnici bi trebali pratiti savjete vlade vezane za putovanja (kako vlastite vlade, ali i vlade odredišta u koje namjeravaju otputovati) i planirati putovanje samo u vrijeme kad je to sigurno.

03

Ulaskom ne samo u novu godinu, već i u novo desetljeće, održiva putovanja postaju više normom nego samo izborom pa tako putnici mogu dati svoj doprinos, gdje god se nalazili. Prema mišljenju putnika neki od načina da se smanji negativan utjecaj na okoliš uključuju:

1. Kreiranje rasporeda kojim se izbjegavaju najveće turističke zamke

2. Poznavanje najboljih mjesta za traženje smještaja izvan centra grada

3. Traženje manje poznatih atrakcija kako bi se izbjegla gužva

4. Zamjena izvornog odredišta za manje poznatu alternativu u istoj zemlji

Ekološki prihvatljiv smještaj i dalje je važan dio održivih putovanja, pri čemu više od polovice globalnih putnika i čak 54% putnika iz Hrvatske smatra da je važno da prilikom putovanja razmisle o održivim opcijama smještaja.

Za detaljnije informacije o trendovima putovanja posjetite http://TravelPredictions2020.com.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini