PROGRAMSKI DIREKTOR

TOMO IN DER MUHLEN o korona sezoni u atraktivnom klubu Steel u Rovinju: "Sve što smo organizirali bilo je dobro posjećeno, ali..." Otkrio nam je što je im je bio VEĆI PROBLEM OD SAME KORONE

| Autor: Gabrijela DOBROVIĆ
Tomo in der Muhlen/Klub Steel (Neja MARKIĆEVIĆ/Danijel BARTOLIĆ/CROPIX)

Tomo in der Muhlen/Klub Steel (Neja MARKIĆEVIĆ/Danijel BARTOLIĆ/CROPIX)


Rovinj je mjesto u kojem zabave, čak i u nekim prošlim vremenima, nikad nije nedostajalo. Od plesnjaka po hotelima 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća, pa sve do popularnog Monvija koji je bio nezaobilazna destinacija subotom, Rovinj je oduvijek znao privući sve ljude željne dobre zabave

Ova je ljetna sezona po mnogočemu bila posebna i zasigurno ćemo je još dugo pamtiti. No, dok zbrajamo posljedice koje je pandemija prouzročila turizmu, provjerili smo kako se ona odrazila na noćni život Rovinja. Rovinj je mjesto u kojem zabave, čak i u nekim prošlim vremenima, nikad nije nedostajalo. Od plesnjaka po hotelima 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća, pa sve do popularnog Monvija koji je bio nezaobilazna destinacija subotom, Rovinj je oduvijek znao privući sve ljude željne dobre zabave.

Ima li najposjećeniji grad na obali, usprkos svemu, ipak budućnost na klupskoj sceni, otkrio nam je programski direktor rovinjskog kluba Steel, a ujedno i povremeni žitelj Rovinja već više od 30 godina - Tomo in der Muhlen.

- Sezona je bila katastrofa, iako je sve što smo organizirali bilo vrlo dobro posjećeno, riječi su kojima je Tomo in der Muhlen započeo naš razgovor.

Osvrnuvši se ukratko na ljetne mjesece, kaže da su i oni, kao i brojni drugi, osjetili danak pandemije i strogih mjera. Optimizam i dalje postoji, lokalci, kao i sezonski radnici, bili su vjerni gosti na svim eventima koje je Steel realizirao ovoga ljeta.

To je pokazatelj da u Rovinju, bez obzira što naš grad krasi epitet romantičnog grada i što je zadnjih desetak godina uspavan, i dalje postoji lokalna publika željna dobrog provoda.

Tomo in der Muhlen napominje da su se, za razliku od većine klubova na obali, orijentirali kako na domaće goste, tako i na širu publiku izvan granica Lijepe Naše, a u tome im je zasigurno pomoglo uvažavanje i podržavanje lokalne DJ scene, kao i one regionalne.

Iako su neki drugi gradovi poput Poreča, ponudom klubova premašili Rovinj, in der Muhlen smatra da im nisu konkurencija.

"Treba raditi dobro, imati program i viziju, prošla su vremena kad su ljudi dolazili sami po sebi čim se nešto novo otvorilo", kaže on i dodaje da je istarska publika mobilna, u Steel dolaze gosti iz Zagreba, Ljubljane, iz svih krajeva Istre i Kvarnera.

Proteklih mjeseci, bez obzira na pandemiju, više im je štete prouzrokovala činjenica da su se važne odluke stožera nerijetko donosile petkom. Za klub poput Steela, koji posluje subotom, to je djelovalo pogubno. Zbog nedostatka vremena za prilagodbu novonastalim mjerama i učestalih izmjena, morali su otkazati sve dogovorene DJ-eve. U situacijama kada su u klubu gostovali svjetski poznati DJ-evi, skraćivanje radnog vremena bio im je drugi čavao zaboden u lijes i ujedno razlog zbog kojeg su se trenutno odlučili na zatvaranje.

"Usprkos konstantnom upozoravanju stožera na pogubnost donesenih mjera i apeliranju da se selektivno zatvaraju klubovi koji su izvor zaraze, svih se tretiralo na isti način. Mislim da su se mjere trebale donositi prilagođeno", kaže nam in der Muhlen.

Iako je razdoblje pred nama neizvjesno, u Steelu se za klupsku sezonu pripremaju godinu dana unaprijed. Tako je i program za nadolazeću jesen i zimu spreman, čeka se samo zeleno svjetlo stožera. Klub je opremljen vrhunskom ventilacijom što bi, uz restrikciju broja gostiju i prostranost kluba, trebao biti dovoljan razlog da se rizik zaraze svede na minimum. Unatoč tome, nisu optimistični da će zimski program i uspjeti realizirati, i to zbog činjenice da je do sada postojao isključivi interes spašavanja turističke sezone.

Ideja in der Muhlena i njegovih suradnika bila je napraviti kvalitetan klub koji će uz dobru i promišljenu ponudu privući posjetitelje i ponovno profilirati Rovinj kao centar zabave i mjesto u koje se dolazi. Sve veća brojnost turista i u zimskim mjesecima, posebice u periodu novogodišnjih praznika, pokazatelji su da treba promišljati kako obogatiti ponudu u segmentima zabave. S obzirom na uspješnu 2019. godinu i međunarodno priznanje koje su kratkom vremenu pridobili, der Muheln smatra da Rovinj itekako ima potencijala na klupskoj sceni i da su u njihovom slučaju samo mjere stožera (i budžet) granica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater