PRIZNANJA

Svi restorani u Istri zadržali Michelinove zvjezdice, iznenađenje je samo zelena zvjezdica

| Autor: Glas Istre
Arhivska fotografija, restoran Monte u Rovinju (Foto CROPIX)

Arhivska fotografija, restoran Monte u Rovinju (Foto CROPIX)


Michelin je ponovno u Hrvatskoj! Ovog puta nije bilo nikakvih iznenađenja. Svi koji su i imali zvjezdice su ih i zadržali. U odabranom društvu je deset hrvatskih restorana: šibenski Pelegrini, dubrovački Restaurant 360, rovinjski Monte i Agli Amici, zagrebački Noel, kvarnerska Draga di Lovrana, novaljski Boškinac i Lešić Dimitri s Korčule, kvarnerski restoran Nebo by Deni Srdoč u hotelu Hilton te lošnjski restoran Alfred Keller u hotelu Alhambra, piše Jutarnji list.

Zelenu zvjezdicu dobila je Konoba Mate na Korčuli dok je Zinfandels zagrebačkog hotela Esplanade potvrdio prošlogodišnju. Zelena zvjezdica služi kao priznanje inspirativnoj predanosti u korist održivosti i odgovornije gastronomije.

S obzirom na to da se osim dobivanja novih zvjezdica one mogu i izgubiti, chefovi iz spomenutih restorana sa svojim timovima neumorno rade cijele godine kako bi opravdali povjerenje Michelinovih inspektora, ali i publike koja vjeruje u tu međunarodnu oznaku gastronomske izvrsnosti. Osim zvjezdica, Michelinovi inspektori objavljuju i preporuke restorana koje u pojedinoj državi vrijedi posjetiti, što djeluje kao poticaj ugostiteljima da se još više posvete kvaliteti svoje ponude.

Prošle godine Bib Gourmand preporuku dobili su konoba Malo selo iz Buja, Alla Beccaccia iz Valbandiona te Izakaya iz Zagreba. Michelinova zvjezdica je ono što svaki chef potajno priželjkuje u svojoj karijeri. Pljesak gostiju nemjerljiva je jedinica zadovoljstva za koju živi cijeli kuharski tim, ali dobivanje spomenute zvjezdice je trenutak koji se pamti cijeli život. Za nju je potreban perfekcionizam, trud, rad, upornost i što je najvažnije strast i ljubav prema kuhanju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom