NA GRANICI PRIMORSKE I ALPI

SKIJALIŠTE CERKNO već nekoliko godina drži titulu najbolje skijaške destinacije u Sloveniji. Osim što ima odlično uređene skijaške staze, VIŠE JE RAZLOGA ZAŠTO BISTE GA TREBALI POSJETITI

| Autor: Cristian Bruno GALIĆ
Skijalište ima najmodernije i najsigurnije uređaje

Skijalište ima najmodernije i najsigurnije uređaje


Cerkljanska regija nalazi se na zanimljivom području kojeg krasi raznolik krajolik i izuzetno ugodna klima. To je područje na kojem se miješaju utjecaji mora i alpska klima. U takvom se okruženju smjestio Cerkno resort. Odlično uređene skijaške staze, najmoderniji i najsigurniji uređaji, visoka kvaliteta ostalih usluga, na čelu s Alpskom perlom na vrhu Skijaškog centra Cerkno, glavni su razlozi da je SC Cerkno više puta dobio laskavo priznanje najboljeg slovenskog skijališta koje u radijskoj kampanji dodjeljuju posjetitelji i slušatelji iz cijele Slovenije, a u nekoliko navrata također su dobili priznanje za skijalište prilagođeno obiteljima.

Škola skijanja i bordanja

Skijaški centar Cerkno proglašen je najboljim skijalištem u Sloveniji u sezonama 2010./11., 2011./12., 2012./13., 2016./17., 2017./18. i 2018./19.! Cerkno resort i njegova škola skijanja sinonim su za učenje skijanja, ne samo na lokalnoj razini, nego i šire. Njihovi učitelji uče zainteresirane i skijati, ali i voziti snowboard i to rade s velikim strpljenjem i profesionalnošću.

foto

Najmlađi mogu sami ili s roditeljima uživati na toplom u skijaškom vrtiću

Školi skijanja na raspolaganju je pomična traka koja prije svega početnicima pruža sigurnost da se riješe straha. Više puta u sezoni organiziraju i grupne tečajeve skijanja i snowboarda, kako za djecu tako i za odrasle.

- Cerkno resort posvećuje puno pažnje obiteljima s malim skijašima. Za djecu imamo poligon s pomičnom trakom i vrtuljkom u neposrednoj blizini vrha skijališta. Najmlađi mogu sami ili s roditeljima uživati na toplom u skijaškom vrtiću, tamo se igrati, crtati, gledati televiziju, dakle nudimo puno zanimljivih stvari koje će im omogućiti nezaboravne skijaške praznike, ističu u Cerkno resortu te dodaju kako nude i mogućnost iznajmljivanja kvalitetnih skija i snowboardova različitih svjetskih proizvođača, odnosno opremu za početnike, rekreativne, ali i iskusne skijaše, a nude i uslugu servisa skijaške opreme.

Brojne ljetne aktivnosti

Jedinstvena lokacija i gastronomska ponuda Alpske perle osvojiti će i najzahtjevnijeg gosta. Tijekom cijele godine posebna pažnja posvećena je lokalnim jelima, pripremljenim s lokalnim namirnicama. Osim tradicionalnih lokalnih jela, u restoranu nude i sva ostala jela, a na dnevnoj bazi iznenadit će svježe pripremljenim jelima u tavi.

foto

Odlično uređene skijaške staze

Za brzo osvježenje skijaši mogu potražiti Apres ski bar Počivalo, koji se nalazi na ulaznoj točki 6 žičare Počivalo. Otvoreni su čak i kada su skijališta već zatvorena.

Osim samog skijanja i bordanja, Cerkno i okolica nude bogat izbor ostalih aktivnosti, kako ljeti, tako i zimi. Kako je tijekom zime Cerkno najveća atrakcija i najmoderniji skijaški centar u Sloveniji, tako je izbor ljetnih aktivnosti još bogatiji. Biciklistima nude besplatno korištenje modernih bicikala i savjetovanje pri izboru rute, planinare će oduševiti pogled na okolne planine, a za one koji su skloni avanturizmu na raspolaganju su fitnes u prirodi, paragliding, penjanje, paintball, jahanje, lov i ribolov.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater