UTRKA U SLOVENIJI

Ravnateljica pulske bolnice Irena Hrstić i policijska glasnogovornica Suzana Sokač istrčale 32 kilometra

| Autor: Marina VUKŠIĆ
Suzana Sokač, Ana Barac Dobran i Irena Hrstić (Facebook)

Suzana Sokač, Ana Barac Dobran i Irena Hrstić (Facebook)


Brojni Istrani, među kojima su prednjačili članovi pulskog RUN&FUN-a sudjelovali su proteklog vikenda na 7. Ultra Trail Vipava Valley trail utrci u Sloveniji. Dionicu od 32 kilometra - a trčalo se na 13, 32, 50, 100 i 170 kilometara - dakle polumaraton i pol, istrčale su i neke poznatije Puljanke; ravnateljica pulske bolnice Irena Hrstić, glasnogovornica PU istarske Suzana Sokač te vlasnica poznatog pulskog kafića Scandal Express Ana Barać Dobran. Ove Puljanke, koje za sebe kažu da se trčanjem, prvenstveno trailom, bave rekreativno, ostvaruju više nego zapažene rezultate.

Nakon nastupa na rujanskih 100 milja Istre, trail u Sloveniji bio im je prvi službeni nastup ove godine. Sokač je stazu od 32 kilometra istrčala za manje od pet sati (4:54:06) i završila na 118. mjestu, Hrstić je tu dionicu pretrčala u vremenu 5:04:12, što joj je donijelo 128. mjesto, a Barać Dobran za 5:05:26 i 130. mjesto.

- Utrka je bila jako dobro organizirana, bilo je jako puno sudionika, atmosfera vrlo opuštena. Mjere su napokon popustile pa maske više nisu obavezne niti na startu i odmah je sve drugačije. Nas tri smo dobro prošle i završile utrku bez ozljeda. Pratilo nas je dosta dobro vrijeme, jedino je kod uspona na Nanos bilo hladno, puhalo je i bila je gusta magla. Staza je bila zahtjevna, s dosta visinskih izazova, a s vremenom se ne opterećujemo, zadovoljne kako smo to odradile, kazala je Irena Hrstić, "glasnogovornica" pulske trojke na ovoj utrci.

- Treniramo često, tijekom tjedna barem četiri puta nađemo sat vremena za sebe, a vikendom si priuštimo odlazak na Učku ili na neko istarsko brdo gdje možemo trenirati duže i na različitom terenu. Sada su nam već u fokusu sljedeće ozbiljnije utrke, kazala je Hrstić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom