Sve do rujna

Počinje zabavno i bogato "Umagično ljeto"

| Autor: Glas Istre

Od 1. srpnja, pa sve do rujna, Umažanke i Umažani te njihovi gosti moći će uživati u bogatom umaškom kulturno-umjetničkom ljetu. Ustanova Festum pripremila je raznovrstan ljetni program kojeg su jučer predstavile Larisa Gašperini i Iva Jakac Brajković. Kao i prethodne dvije godine, i ovogodišnje izdanje nudi tri paketa sadržaja, ovisno o guštima: Umago summer, Umago classica te Ljetno kino.

Soul Fingersi, Radojka Šverko, Sergio Pavat, Klapa Lungomare, Hele&Hutch i Duo Gitaramezzo samo su neka od imena koja će nastupati u Umagu, uz druge poznate lokalne glazbenike koji će tijekom srpnja i kolovoza stvarati zabavni ugođaj Umagičnog ljeta kojeg će svojim velikim nastupom, 28. kolovoza, zatvoriti iznimno popularan gost, a čije ime za sada ostaje u tajnosti.

Tradicionalno će zabavljati i grupa Febra, Puhački orkestar „Naša sloga“ Babići, klapa Lungomare, vokalna skupina Istravaganti, ali i dvodnevni program svjetskog festivala „7 Sois         7 Luas“ koji u Umag dovodi glazbenike iz afričke Gvineje Bisao i Zelenortskih otoka, te baletni spektakl „Don Quijote“ kojeg potpisuje Plesni centar Carlotta Grisi i voditelj Nicolae Vasc.

Ljubiteljima klasične glazbe 'Umago classica' dovodi izvrsnog pijanistu Lovru Pogorelića, kvartet gitara "Apeiron“ te mladog sugrađanina Leonarda Medicu Gregoriča i kolegu Andra Manzonija koji čine Cave Canem Morsu Duo.

Filmoljupci će moći uživati u čak devet projekcija filmova koji će biti prikazani u samom centru grada, Trgu 1. svibnja, a koji će služiti i kao kulisa velikog finala uz Umašku noć i bogatu gastro ponudu. Valja napomenuti da će Umag i ove godine biti domaćin najuspješnije i najukusnije fešte, Fešte rajčica, a koja je na programu već tradicionalno zadnjeg četvrtka u srpnju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater