"GIOIA DI VIVERE"

Najnoviji modni editorijal vodnjanske dizajnerice dokaz je da za modu nema lockdowna: RADOST ŽIVOTA I STVARANJA ANTONELE GREGOROVIĆ

| Autor: Lara BAGAR


Kažu da je u radu spas, vodnjanska dizajnerica Antonela Gregorović nadodala bi - i u kreativnosti. Za jednu od najdugovječnijih istarskih modnih dizajnerica izgleda da je vrijeme korone bilo iznimno produktivno. Nakon što je prošle godine tik pred lockdown u Parizu predstavila svoju kolekciju, unatoč restriktivnim pandemijskim mjerama želja za stvaranjem i napretkom nije izblijedjela. Čak štoviše. Kako je u ovim tmurnim vremenima svima potrebno "ono nešto", odnosno životna iskrica koja čini život vrijedan življenja, Antonelina je nova kolekcija oda radosti života, stoga je i logičan naziv - "Gioia di vivere". Novo normalno i za Antonelu nosi neke nove vrijednosti i ekspresije.

Sve što ženi treba

I dok je život oko nas reduciran, Antonelina je kolekcija spektar kako i sama dizajnerica veli "svega onoga što ženi treba", od trendovske odjeće za slobodno vrijeme, preko dnevnog looka, pa do neizostavnih Antonelinih večernjih haljina. Novost su modni dodaci za kosu izrađeni od 100-postotne čiste svile kao najbolja opcija za kosu. Svila je, smatra dizajnerica jedini materijal koji štiti kosu od pucanja, ne petlja i njeguje, lastici su dostupni u više boja i dvije veličine upakirani u ukrasnu kutijicu. Najnovija kolekcija prezentira i Antoneline ukrasne jastuke čime se potreba za uljepšavanjem proširila i na prostor.

Proljetne i ljetne trenerke

Iako je Antonelin trade mark oduvijek bila večernja haljina, u vremenima lišenima svečanosti kada se je svakodnevnica anemična upravo su trenerke, taj stilski evergreen opuštenosti, doživjele renesansu. One više nisu artikl za sport već statment komad za ugodno slobodno ali i sve više - radno vrijeme. Antonela ih predstavlja u tri različite varijante, proljetne u dva izdanja, te ljetnu sa kratkim puf rukavima čime trenerka izlazi iz strogo definiranog casuala te time poprima i dozu elegancije koja je itekako potrebna, čak i kada smo i u četiri zida. Kako im je namjena prvenstveno na komociji izrađene su od najfinijeg pamuka, dok su ljetni modeli pravo osvježenje za vruće ljetne dane.

Kolekciju je upotpunila majicama s printom koje se mogu upariti kako s trenerkom tako i sa suknjom ili hlačama. Crteže inspirirane Antonelinim kreacijama izrađuje Marina Barbančić. Ilustracije uvijek prati tekst poput onog   posvećenog kolekciji iz Pariza koja jednostavno kaže "La vie est belle", dok u novoj kolekciji one poručuju "I’m a sweet disaster" ili "Living the sweet life".

Bomboni - inspiracija za boje

Kolekcijom prevladavaju prirodni materijali poput pamuka i svile, dok su boje inspirirane bombonima kao stilska koloristička metafora koja u sivu svakodnevnicu ubacuje puder roza boju, svijetlo plavu, mint zelenu, žutu, lavandu te neizbježnu bijelu.

Antonelin stvaralački rukopis očituje se u nadasve ženstvenim kreacijama i volanima kao njezinim potpisom, no ono što je njezina konstantna, nevezana uz trendovske promjene je vrhunska izrada.

Kolekciju snimanu u Amerikanskim vrtovima, opatijskoj oazi mira skrivenoj od gradske gužve s jedinstvenim pogledom na Kvarner, utjelovljuju četiri totalno različita tipa modela - Nika, Nuria, Lucia (N Model Croatia)i Ana. Ovakvim je odabirom u vremenima u kojima se maskama gubi identitet i svi teže uniformiranost Antonela pokazala da je ljepota u različitosti, u prirodnom izgledu, u osmijehu.

Čitavu je priču uobličila visprena fotografkinja Ana Lorencin, dok je za šminku bila zadužena Doris Horozović, a frizure potpisuje Andrijana iz frizerskog salona Artistic.

"Gioia di vivere", radost življenja, spoj je prirode, prirodnih materijala i prirodne ljepote ukombiniran i izveden lokalnim snagama u zavodljiv modni editorial koji prelazi granice u vremenima kada su one gotovo nepremostive. Upravo tim konceptom "Gioia di vivere" poručuje da je radost u različitosti, zajedništvu i podršci. Nova modna paradigma je - izgledaj globalno, ali stvaraj i nosi lokalno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini