MEDULIN

NAJAVLJENO ZADNJE OVOGODIŠNJE IZDANJE HOOK AND COOK FESTIVALA Chef David Skoko priprema "ražu s kamena iz ramena"

| Autor: Patricija SOFTIĆ
P. SOFTIĆ

P. SOFTIĆ


Iako su se u ove tri godine na Hook and Cook festivalu kao standardna ponuda ustoličili riblji burgeri i tacosi, svaki gostujući chef uvijek priprema i jedno inventivno jelo osmišljeno samo za ovu priliku. Tako nam je chef Skoko otkrio da ima u planu u petak pripremati "ražu s kamena iz ramena" i "satè ili satay od morskog psa", jer su, napominje Skoko, to kvalitetne namirnice koje se još uvijek slabo koriste u našoj lokalnoj gastronomiji.

Zadnje izdanje ovogodišnjeg Hook and Cook Festivala u Medulinu je pred nama! Svi oni koji su propustili prethodna dva događanja s gostovanjima vrhunskih chefova, neka se pojave u petak u 19 sati na ribarskom molu u Medulinu kako bi uživali u gastronomskim delicijama uz dobru glazbu.

O posljednjem ovogodišnjem Hook and Cook Festivalu, te o novitetima za naredna druženja, danas su na konferenciji za novinare govorili direktor Turističke zajednice Općine Medulin Enco Crnobori, idejni začetnici Hook and Cook Festivala Siniša Pavlović i Marko Domgjoni. Na Ribarski mulo ovaj put dolazi u goste vrhunski chef David Skoko čija su jela fantastična fuzija lokalnih namirnica i autohtone kuhinje s modernim twistom.

Siniša Pavlović Čiči podsjetio je da je Hook and Cook projekt nastao 2016. godine sa željom da se lokalna kultura ribarenja i pripreme morskog ulova podigne na jednu višu razinu, te da se javnosti ponudi originalnija hrana sa svježim morskih plodovima uz dobru glazbu. U tome su i uspjeli, o čemu govori i jako veliki odaziv posjetitelja na svaku manifestaciju, pa nema sumnje da će i ovaj put mol biti krcat. Ove su godine u lipnju i srpnju za Hook and Cook već kuhali legendarni "vegetin kuhar" Stevo Karapandža i briljantni slovenski chef Jorg Zupan, koji su se tunom i hobotnicom pozabavili na jedan sasvim inovativan način.

- Hook and Cook je manifestacija koja je dala jednu višu dimenziju tipičnim ljetnim zbivanjima na našem području, jer ona nije tipična lokalna fešta. Ovo je događanje s jednim modernim pristupom tradicionalnom lokalnom načinu života, jer nam je jako bitno da naša ribarska tradicija opstane, ali i da se loša prezentacija naših morskih proizvoda, koja se ustalila zadnjih desetljeća, konačno modernizira i da potakne i druge kuhare i ugostitelje da drugačije počnu promišljati o morskim specijalitetima, poručio je Skoko.

Iako su se u ove tri godine na Hook and Cook festivalu kao standardna ponuda ustoličili riblji burgeri i tacosi, svaki gostujući chef uvijek priprema i jedno inventivno jelo osmišljeno samo za ovu priliku. Tako nam je chef Skoko otkrio da ima u planu u petak pripremati "ražu s kamena iz ramena" i "satè ili satay od morskog psa", jer su, napominje Skoko, to kvalitetne namirnice koje se još uvijek slabo koriste u našoj lokalnoj gastronomiji.

- Uspjeli smo ostvariti cilj i stvoriti sinergiju dobre hrane, dobre glazbe i ugodnog druženja. Mislim da je Hook and Cook jedan zdrav i dobar projekt koji bi, ako se ovako nastavi širiti, mogao postati i internacionalan, jer nam neprestano stižu pozivi iz drugih gradova i županija. Već za slijedeću godinu planiramo određene novitete, pa bi se tako festival trebao održavati dva dana i to ne samo u Medulinu, nego ćemo vrlo vjerojatno skoknuti s brodom i do mula u Banjolama i Pješčanoj uvali, a u planu nam je i pokretanje edukacija za kuhare, najavio je Marko Domgjoni.

Uz dobra jela paše i dobra cuga, a već redovni partner Hook and Cook festivala Pivovara Medvedgrad vraća se i u petak "na mjesto zločina" sa svojim beer cornerom gdje će točiti svoju poznatu selekciju vrhunskih piva. Za glazbenu podlogu, pobrinut će se lokalni Vakum Records i mladi crnogorski kolektiv Deeport na čijim ćemo valovima surfati i plesati do kasno u noć.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter