U SUBOTU U PIĆNU

LEGENDFEST: Stari zanati, žongliranje vatrom, priče, predstave…

Kristijan Žgaljardić bit će vodič ture "Koracima pićanske prošlosti" koja počinje u 20 sati, za kada je zakazano i svečano otvorenje festivala. Teatar Naranča u 20.15 sati uprizorit će "Istrijanske navade - jeno malo črnu komediju" (za starije od 15 godina), dok će u 20.30 sati početi i pripovjedna predstava Teatra Oz "Ples uz vjetar"

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
(Snimio Danilo Memedović)

(Snimio Danilo Memedović)


Ovogodišnji Festival narodnih priča, legendi i mitova Istre, 15. LegendFest, održat će se u Pićnu u subotu 30. srpnja od 18 sati. Posjetitelji će moći uživati u šarolikom i bogatom programu koji će trajati sve do ponoći, a u tom će period biti otvoren i Info centar. Tijekom cijele večeri moći će se razgledati i izložba vizuala 15 godina festivala pod nazivom "LegendFest - LegendArt - LegendExpo" uz prigodno prikazivanje filma.

Znanstveni pokusi za djecu

Demonstracije starih zanata održavat će se od 19 do 22 sata, U tom će periodu posjetitelji moći vidjeti kako se uređuje eksterijer, interijer i izrađuju likovne instalacije u režiji Petra i Augusta Popijača i Valerije Jakuš te animaciji "Lada" u režiji Antonele Šantek. Srednjovjekovni kamp u kojem će biti inkvizicija vještice Mare, viteške borbe i performans lopova organizira Povijesna udruge Kaštel iz Svetvinčenta.

U obilasku posjetitelji mogu uživati u skulpturama od slame Nikole Fallera, zvucima davnine Augusta Popijača i Maksimilijana Vučkovića, interaktivnom pričanju priča "Zmaj z Učke gore - Vile, Vilice, Patuljci, Šigimigići i zmaj Zelenaš", potom u znanstvenim pokusima za djecu, radionici travama i izradi napitaka i diplica, oslikavanju lica, izradi istarskog tradicijskog glazbala nonole, izradi i puštanju letećih zmajeva i brojnim zanimljivim predavanjima.

Zatvaranje uz vatru

Kristijan Žgaljardić bit će vodič ture "Koracima pićanske prošlosti" koja počinje u 20 sati, za kada je zakazano i svečano otvorenje festivala. Teatar Naranča u 20.15 sati uprizorit će "Istrijanske navade - jeno malo črnu komediju" (za starije od 15 godina), dok će u 20.30 sati početi i pripovjedna predstava Teatra Oz "Ples uz vjetar".

U noćnim satima posjetitelji će moći uživati i u žongliranju vatrom, multimedijalnoj plesnoj predstavi i dramskoj predstavi kazališta Prijatelj pod nazivom "Hrvatske vile i vještice". U 23.15 sati na rasporedu je "Božanski boj" - audiovizualni performans i svečano zatvaranje festivala uz vatru, a od 24 sata kreće koncert etno skupine "Veja".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum