PIĆAN

VILE, VITEZOVI, LEGENDE… Do kraja svibnja prijave za Legendfest

| Autor: Vanesa BEGIĆ
S prošlogodišnjeg Legendfesta (D. MEMEDOVIĆ)

S prošlogodišnjeg Legendfesta (D. MEMEDOVIĆ)


I ove će se godine u Pićnu održati Legendfest, i to 26. i 27. srpnja, a ovogodišnja tema su Krsnici i Vile.

Kao i ranijih godina, ovaj već etablirani festival predstavlja multimedijalan i interaktivan spoj te prikaz hrvatske nematerijalne i materijalne baštine putem različitih izričaja kulture i umjetnosti.

Organizatori su zagrebačka udruga Val kulture u suradnji s lokalnim suorganizatorima, a to su Udruga Žrvanj, Općina Pićan i Muzeji Hrvatskog zagorja, uz pomoć pokrovitelja koji svake godine podupiru ovu zanimljivu i tradicionalnu manifestaciju.

Pićan će ugostiti ovu manifestaciju po 14. put. Prijave za pićanski LegendFest zaprimaju se do 31. svibnja na info@legendfest.hr. Teme koje se mogu prijaviti su priče, legende, te mitovi o krsnicima i vilama, prvenstveno vezani uz Istru i Istarsku županiju koji imaju prednost pri odabiru, ali prihvaćaju se i programi koji mogu sadržavati slične teme: legende i mitovi Pićanštine, Istarske županije, štrige/vještice, krsnici/čarobnjaci, mistična bića, duhovi, malici, alkemičari, plemići, vojskovođe, povijesne osobe/ličnosti, stare priče, običaji, navade, izričaji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater