OD 1. DO 4. KOLOVOZA

LAST MINUTE OPEN JAZZ FESTIVAL: Jazz vibracije uz hommage Astoru Piazzolli u Balama

U samom srcu ljeta, u srcu Istre, organizatori za svoje vjerne, te nove posjetitelje, pripremaju još jedan internacionalni festival koji će ove godine ugostiti glazbenike iz Hrvatske, Srbije, Austrije, Italije i Nizozemske. Uz već tradicionalni festivalski bouquet kojeg čine raznoliki stilovi jazza koji se svake godine mogu čuti sa Trga Tomaso Bembo, dodatni naglasak festival je stavio na hommage glazbi Astora Piazzole

| Autor: Mladen RADIĆ
Festival će otvoriti Big Band Pula

Festival će otvoriti Big Band Pula


Last Minute Open Jazz Festival opet će, i to 15. put, od 1. do 4. kolovoza Balama proširiti svoje jazz vibracije. U samom srcu ljeta, u srcu Istre, organizatori za svoje vjerne, te nove posjetitelje, pripremaju još jedan internacionalni festival koji će ove godine ugostiti glazbenike iz Hrvatske, Srbije, Austrije, Italije i Nizozemske. Uz već tradicionalni festivalski bouquet kojeg čine raznoliki stilovi jazza koji se svake godine mogu čuti sa Trga Tomaso Bembo, dodatni naglasak festival je stavio na hommage glazbi Astora Piazzole, priključujući se tako cijelom svijetu koji obilježava 100 godina od rođenja ovog argentinskog revolucionara tanga. Nastavlja se i dugogodišnja suradnja sa Austrijskim kulturnim forumom, koja uvijek omogućuje dodatno internacionalno pojačanje festivalu. Svaku večer program počinje u 21 sat.

Zlatno doba swinga i jazza

Festival će u nedjelju navečer otvoriti Big band Pula pod vodstvom trubača Branka Sterpina iz Pule i podsjetiti publiku na zlatno doba swinga i jazza u velikim plesnim dvoranama. Slijedi nastup grupe Tango Appasionato, koja dolazi iz Zagreba. Budući da se kroz cijeli festival odaje počast stogodišnjici rođenja revolucionara tanga Astora Piazzolle ove su godine organizatori pozvali ovaj bend koji će se predstaviti u formi kvinteta, zajedno s pjevačicom.

U ponedjeljak, 2. kolovoza, opet nastupaju dva benda. Gentleman dolazi iz Koprivnice, a u manjem sastavu imali su prilike svirati u Kamenim pričama, a u ponedjeljak stižu u punom sastavu s pratećim vokalima i puno autorske glazbe. Naked stižu iz Srbije, zaduženi za zvuk i dašak Balkana, u kombinaciji s funkom što čini moćan zvuk, a ovo će biti njihov drugi nastup na festivalu.

Treću večer, u utorak, 3. kolovoza, publiku će zabavljati austrijskio Sketchbook Quartet koji dolazi zahvaljujući suradnji s Austrijskim kulturnim forumom predstaviti svoj moderni jazz, dok slovenski Duo Accellorandom čine dvije dame, jedna na harmonici, druga na violini, ponovo predstavljajući na svoj način glazbu Astora Piazzolle i novog tanga.

Stižu i "kumovi" festivala

Završnica festivala, u srijedu, 4. kolovoza, rezervirana je za, kako organizatori kažu, "kumove" ovog festivala. To su Ratko Divjak Kvartet koji donosi puno be bop i klasičnog jazz zvuka kvarteta kako samo to Divjak zna napraviti sa svojim bendom. Slijede Daniel Caccia & Organ Trio. To su veliko novo ime jazz pjevanja Daniel Caccia koji stiže iz Italije, a hrvatsko-nizozemsku kombinaciju   predvodi Ratko Zjača koji je opet okupio jedan "all stars" sastav.

Festival podržava Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske te Ured Predsjednika RH, a održat će se u skladu sa svim epidemiološkim smjernicama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum