HRVATSKI KRALJ PR-a

KREŠO MACAN SUVLASNIK RESTORANA MATRIX U ZAGREBU: Ovo je svakako bolje od politike. Dok politika dijeli, hrana i vino spajaju

Za mnoge je bilo iznenađenje kada se društvenim mrežama proširilo da je Krešo Macan, među ostalim i savjetnik dvojice hrvatskih premijera, postao suvlasnik modernog restorana koji se smjestio u sklopu poslovnog centra Matrix Office Parkx, dvije nove poslovne zgrade na zagrebačkoj Slavonskoj aveniji, koje bi zbog atraktivne arhitekture mogle biti i u New Yorku ili Hong Kongu

| Autor: Jurica Körbler
Krešo Macan i Mario Stipanović u restoranu Matrix u Zagrebu (Foto J.K.)

Krešo Macan i Mario Stipanović u restoranu Matrix u Zagrebu (Foto J.K.)


 "Ovo je svakako bolje od politike. Dok politika dijeli, hrana i vino spajaju". Tim riječima dočekao nas je na ulazu u novootvoreni zagrebački restoran "Matrix" Krešimir Macan, kojeg znamo upravo iz svijeta politike, ali ne i s gastro scene. Zato je za mnoge bilo iznenađenje kada se društvenim mrežama proširilo da je Macan, kralj PR-a za hrvatske političke stranke i savjetnik dvojice hrvatskih premijera, postao suvlasnik modernog restorana koji se smjestio u sklopu poslovnog centra Matrix Office Parkx, dvije nove poslovne zgrade na zagrebačkoj Slavonskoj aveniji, koje bi zbog atraktivne arhitekture mogle biti i u New Yorku ili Hong Kongu.

Konobar s Lopuda

Zajedno s Mariom Stipanovićem, IT-ovcem koji je i u tom restoranskom biznisu već duže vrijeme uspješan, Macan se upustio u novu avanturu koja se tako brzo dogodila da je nije stigao otkriti nikome, pa ni vlastitoj obitelji. Stipanović i Macan okupili su vrsnu ekipu, s mladim zagrebačkim chefom Markom Jantolekom u kuhinji, zatim iskusnom ugostiteljicom i poznavateljicom hrvatske vinske scene, Istrijankom Manuelom Maras za stolom, pa je i prva poruka novog restorana bila ispisana rukom pravog PR-ovca, "ono što nudimo u Matrixu prije svega je doživljaj".

I prije nego što čitateljima Glasa Istre opišemo svoj doživljaj iz restorana koji nudi plavorepu jadransku tunu iz tunogojilišta Ante Gotovine, goveđe obraze najboljeg uzgajivača crne slavonske svinje, Đakovačkih delikatesa, ili istarske delicije, od mladih maslinovih ulja Mate, Belić i Chiavalon do kozjih sireva Stancije Kumparička koji su oduševili i slavnog Gordona Ramsaya, Velog Jože iz Latusa ili pak Zigante tartufa - vratit ćemo se koji mjesec unatrag, kada su ovo ljeto neumorni direktor kultnog Sarajevskog filmskog festivala Mirsad Purivatra i Tilda Grossel Bogdanović pokrenuli Ponta Lopud.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater