OVIH DANA POSJETILA JE ISTRU

KONTROVERZNA AMERIKANKA LESLIE WEEMS tvrdi da razgovara s Bogom i vidi budućnost. Za Glas Istre je otkrila: "Stiže još zaraznija pandemija. To će biti tek POČETAK PATNJI KOJE NAS OČEKUJU"

| Autor: Aldo POKRAJAC
Leslie Weems sa svojom popularnom knjigom (Snimio Dejan Štifanić)

Leslie Weems sa svojom popularnom knjigom (Snimio Dejan Štifanić)


Amerikanka Leslie Weems autorica je knjige "Probudi se! Kraj dolazi! Razgovori s Bogom 'Posljednje upozorenje' Proročanstva o posljednjem vremenu", koja se reklamira kao posljednje Božje upozorenje ljudima. I to nije šala, već knjiga koju je objavio Archway Publishing, jedna od izdavačkih kuća tvrtke Simon & Schuster, koja je pak treći najveći izdavač u SAD-u.

Taj ugledni izdavač objašnjava da je knjiga ispunjena razgovorima koje je autorica vodila s Bogom i Isusom, a u njoj je objavljena i procjena "drugog dolaska", i to već u jesen ove godine. Najbolje od svega, barem kad smo u pitanju mi u Istri, jest da se Leslie Weems nalazi na Polutoku!

Ekipa Glasa Istre susrela ju je prije nekoliko dana u glavnoj ulici Rovinjskog Sela. Zaustavile su nas dvije sredovječne Amerikanke i zamolile da im pokažemo kojim putem se ide do uzvisine s koje bi mogle snimiti naselje. Krenuli smo prema brdu Velebić, a kad smo stigli pri vrh, jedna od dviju gospođa počela se meškoljiti. Nagnula se na visoki kamenu zid, zatvorila oči i meditirala. Nakon što je došla sebi, ispričala se i rekla da nastavimo dalje. Kad smo se pozdravljali, rekla je da je spisateljica i poklonila nam jednu knjigu - upravo "Probudi se! Kraj dolazi! Razgovori s Bogom 'Posljednje upozorenje' Proročanstva o posljednjem vremenu". Ta knjiga je, saznajemo, poziv čovječanstvu da napravi važan izbor između Boga i Sotone, svjetla i tame, neba ili pakla.

Izdavač objašnjava da je knjiga ispunjena brojnim razgovorima koje je autorica vodila s Bogom, Isusom i mnogima drugima o tome što očekivati, zašto se događa ovo što nam se događa i što slijedi. Pruža važne poruke o nizu višedimenzionalnih tema i ocrtava događaje, izbore i očekivanja za suočavanje s katastrofalnim vremenima.

Reakcije čitatelja su brojne. Liberalniji pišu kako je to još jedna knjiga o teoriji zavjere, kakvih je sve više u Sjedinjenim Američkom Državama. Drugi, religiozniji, pak hvale knjigu kao proročanstvo opisano u Bibliji.

Autorica Leslie Weems iza sebe ima impresivnu poslovnu karijeru. Radila je na pospješivanju kvalitete usluga u javnim zdravstvenim tvrtkama i kvalitete proizvoda poznatih proizvođača medicinskih uređaja. U drugom dijelu karijere radila je na sigurnosti informatičke tehnologije u tvrtkama kao što je globalno poznati Dell, ali i u Pentagonu. Bio je to razlog više za razgovor s Leslie Weems i njenom prijateljicom Kalinom Barton.

"Dugo sam godina bila u biznisu, pa sam uzela mali predah. Naša zemlja doživljava totalni raspad sustava, pa mi je to bio povod za pisanje ove knjige, kako bi dala svoj doprinos resetiranju zemlje koja je posljednjih stoljeća bila predvodnik svijeta. S prijateljicom sam dogovorila da knjigu dovršim u nešto smirenijoj i pitomijoj Europi. Tako smo se pred Božić 2019. našle u Milanu. Nisam ni dovršila rukopis, kada se pojavila korona. Rekla sam si, to je to, knjiga će izaći u pravo vrijeme. Izazvala je veliko zanimanje i odlično se prodaje, usprkos tome što bez korone nismo mogli organizirati predstavljanje, pa je sve odgođeno za ovogodišnji lipanj u New Yorku, ako se okolnosti poboljšaju. Uostalom, zadovoljna sam da je knjiga izazvala reakcije čitatelja, što znači da sam ostvarila svoju namjeru", kaže Leslie Wemms, koja se na području Rovinja našla nakon što joj je propao put za Sardiniju.

"Surfajući internetom zadivila me panorama Rovinja, pa smo krenule prema Istri, koja nam se doista dopala. Obilazivši Rovinj i mala mjesta oko grada osjećam se veoma dobro, zbog čega sam se ovdje toliko zadržala. Na svega tri mjesta sam osjetila negativnu energiju, u parku ispod prelijepe crkve sv. Eufemije, u Dvigradu i na putu prema Velebiću u Rovinjskom Selu. U Rovinju sam na zelenom parku osjetila da je tu bilo puno patnje mrtvih. Dolazeći u Dvigrad, kao da sam vidjela dječicu koji se igraju oko velikog stabla na parkiralištu. Kad sam se nagnula na zid na Velebiću, osjetila sam veliku patnju i primijetila siluete u sivim odorama kako dolaze sa sjeverne strane. Kako smo išli dalje, osjećala sam veliku tugu i trpljenje ovdašnjih ljudi", iznenadila nas je, jer su ta mjesta doista povezana s patnjom.

Naime, plato u parku oko crkve sv. Eufemije bio je rovinjsko groblje. Dvigrad je više puta stradao, a na kraju ga je pogodila i kuga, zbog čega je napušten. Iza zida na Velebiću u Rovinjskom Selu, gdje je Leslie osjetila slabost, bio je smješten njemački garnizon. Ustanovljen je nakon Romellove ofenzive, koja je došla sa sjevera, a njemački su vojnici nosili sive uniforme. Put na kojem je osjetila puno negativne energije vodi prema zaravnini Velika krasa, gdje su Nijemci strijeljali grupu Seljana. Malo dalje je zloglasna Mala jama, u kojoj su u ratnom metežu završile brojne nevine žrtve.

"Potječem iz duboko religiozne obitelji, pa sam još kao djevojčica otkrila da imam senzibiliziranu intuiciju i dar zapažanja, ne samo u sadašnjosti već i u prošlosti. To me zbunilo jer nitko u mojoj obitelji nije imao slične osjećaje. Slijedeći svoj američki san, potisnula sam ono što mi je Bog podario i bjesomučno gurala karijeru. Nakon mnogo godina školovanja i studiranja još uvijek sam osjećala da mi nešto nedostaje. Tek kad sam počela otvarati srce i um za korištenje darova koje mi je Bog dao, osjećam da činim ono što mi je suđeno", kaže Leslie Wemms.

Naša sugovornica kaže da osjeća kako će doći još jedna pandemija. Nakon brojnih reakcije na knjigu, dok je lockdown na snazi, daje online savjetovanja, a ako se pandemija smiri, namjeraca održavati predavanja kao Spiritual Life Coach. I dalje kani pisati knjige, pa su već dvije u rukopisu, jedna o Bogu i druga o duhovnim darovima i iskustvima s kojim se susretala na putovanjima svijetom.

"Proučavajući Bibliju i svoju intuiciju mogu reći da je koronavirus pandemija tek početak dugogodišnje agonije koja će toliko pogoditi Zemlju da će, ako se Svijet ne probudi, sve završiti pogubnim Trećim svjetskim ratom nakon kojeg će Zemlja ostati na pola sadašnjeg stanovništva. Nećemo ni obuzdati ovu, pojavit će se nova pandemija, ovaj put iz zraka. U svojoj viziji vidjela sam kako s neba padaju mrtve ptice. Ova će pandemija biti još više zarazna, pa će dodatno usporiti svjetsko gospodarstvo. To je međutim tek početak patnji koje očekuju čovječanstvo. Najveći je izazov promjena magnetskih polja i nepovratno uništena klime, otapanje ledenjaka i dizanje mora", kaže Leslie Weems.

Podsjeća da ekonomski analitičari kažu da će pandemija u SAD-u prouzročiti krizu sličnoj depresiji iz 1929., nakon koje je država dobila veliki zamah.

"Tadašnji Amerikanci su bili smioni, ali skromni. Danas smo mi prepotentni narod s najviše oružja. Suprotnosti između klasa i rasa su sve jače, političari sebični, a nemilosrdna trka za profitom još više raslojava zemlju. Ako se ne zaustave ovakve tenzije, a nedavno se vidjelo kolikog su razmjera, neminovni su masovni nemiri, nakon kojih će se izlaz nalaziti u osamostaljenjem pojedinih država, što će značiti raspad SAD-a. Umjesto svjetskog predvodnika umalo smo postali autokratska zemlja i kao najveći zagađivači zraka izašli iz sporazuma o klimi. Svake godine imamo sve veće suše, jača tornada i uragane. Na najvećem smo svjetskom geološkom rascjepu koji ugrožava liniju od Aljaske prema jugu, a prijeti nam i najveći super vulkan Yellowstone, koji bi, eruptira li, potpuno promjenio lice i klimu Obećane zemlje", objašnjava nam Leslie Weems, i zaključuje:

"Kaos koji je počeo pandemijom će se samo pojačavati. Stanje je takvo da je neophodan alarm među narodima da se spasi što se spasiti dade. Nas proroke malo tko sluša pa nade usmjeravam na Vatikan i papu, kojeg korumpirani kardinali nastoje zaustaviti, ali je i dalje moralna vartikala. Imamo dva izbora. Prvi je pobjeći od razaranja i ratova živeći pod zemljom ili u bunkerima. Drugi je prigrliti čovjeka, Boga i Isusa s ljubavlju, činiti i moliti da budete spašeni".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of