PJEŠČANA UVALA

Art mosaic food night uz Alexa Knapića i Dragoslava Bjelajca


U restoranu Lanterna u Pješčanoj Uvali u petak od 19 sati održat će se zanimljiv gastro-umjetnički spoj "Art mosaic food night". Bit će to večer uz Alexa Knapića, porečkog umjetnika u stvaranju mozaika i 3D vizualizaciji arhitekture i člana međunarodne organizacije suvremenih mozaičara sa sjedištem u Ravenni.

Neki od njegovih poznatih mozaika koji su izloženi u poznatim svjetskim destinacijama poput New Yorka, Londona, Firenze, Ravenne…, moći će se doživjeti kroz izložbu i okusiti kao inspiracija na tanjuru u šest sljedova jela kuhara Dragoslava Bjelajca i kvalitetnih vina u večeri nazvanoj "Colors of Istria". Bit će izložena djela "Moon Sea“, "Time", "Traces", "Colors of Istria", "Digital eye", "Broken memories", "Broken silence", "My mother" i skulpture "Awakening", "Source" i "K", koji će nazočni moći iskušati kroz gastronomsku viziju Dragoslava Bjelajca.

Alex Knapić stvara kroz emociju i povezanost s Istrom, njenim tlom, kamenom i tradicijom, koristeći materijale kao što su mramor, venecijansko emajlirano staklo, aluminij, metal, korten…

Program "Art mosaic food night" pokrenut je zahvaljujući Astrid Bilić i njezinom poznanstvu s kreatorom mozaika i kuharom, te je od ideje do realizacije prošlo svega nekoliko mjeseci. (V. B.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini