ODLAZAK LEGENDE

AKI RAHIMOVSKI nedavno je prebolio koronu, a ovog tjedna ugradili su mu i stentove. Jutros mu je naglo pozlilo

Posljednjih godina živio je sa suprugom i dvogodišnjom kćerkicom u Novom Mestu  

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


 Akiju je jutros naglo pozlilo, odmah su ga odvezli u bolnicu u Novom Mestu, gdje je živio sa suprugom i dvogodišnjom kćerkicom, izjavio je njegov menadžer Damir Osredečki za Slobodnu Dalmaciju. Pretpostavlja da je srce u pitanju. Posljednjih se dana dosta loše osjećao. Imao je i problema s kralježnicom, zbog čega je Parni valjak odgađao koncerte. Osim toga, prebolio je i koronu, a ugrađeno mu je bilo i šest stentova na srce. Sve je to učinilo svoje, nažalost - govori Damir.

Odlazak legendarnog pjevača Akija Rahimovskog u njegovoj 67. godini prilika je za prisjećanje na njegovu dugogodišnju uspješnu karijeru glazbenika. U Parnom je valjku bio od 1975. godine. Te je godine upoznao Huseina Hasanefendića Husa i Juricu Pađena. U dogovoru s menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnovali su Parni valjak, zamišljen kao zagrebačka varijanta Bijelog Dugmeta.

Dobitnici su čak 15 Porina, no važnije od svih nagrada, Akiju je bila najdraža - pljesak publike. Često je na nastupima zažmirio, posebice kad je pjevao laganice. Zažmirio, slušao bend iza sebe i feedback publike. Teško mu je tad bilo reći gdje je, u Sloveniji, Skenderiji ili u Zagrebu. Pojašnjavao je, taj pljesak zapravo je nagrada za njegovo uživanje na pozornici.

O privatnom je životu vrlo rijetko govorio. Ženio se tri puta. Iz prvog braka ima sina koji je krenuo očevim stopama i postao pjevač. U drugom je braku dobio kćer, a s drugom suprugom Ingrid bio je desetljećima.

Jednom je prilikom rekao: Novac nije bitan. Najvažnija je obitelj. Kad primim svoje unuke, shvatim što je najvažnije na svijetu. Nisu to novci, to je obitelj". Koliko god bio otvoren kad se pričalo o Valjku, glazbi i njihovim velikim uspjesima, privatni život nije iznosio u javnost. Štoviše, skrivao ga je kao zmija noge. Nije mnogo govorio ni kad je u 65. godini dobio kćer Antoniju sa Slovenkom Barbarom Vesel.

Na svirkama je provodio više od šest mjeseci na godinu.

Javnost je zabrinuo kad je 2018. pretrpio lakši moždani udar. Na zadovoljstvo njegovih fanova, brzo se oporavio. Ovaj tjedan u jednoj zagrebačkoj klinici ugrađeno mu je više stentova nakon čega se kući oporavljao. Nažalost, jučerašnji je dan za njega bio koban.

Aki Rahimovski ostavio je veliki trag u hrvatskoj glazbi ali i u srcima fanova. Bez njega je gotovo nemoguće zamisliti Parni valjak, napisao je Aleksandar Dragaš za Jutarnji list.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini