zlatna pravila

Donosimo tajne uspješne veze

| Autor: Sanda Milinković
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Prema odvjetnici za razvode Catherine Leach, nebrojeni parovi mogli su izbjeći njezin ured slijedeći pet jednostavnih koraka.

"Budući da radim u obiteljskom pravu već više od tri desetljeća, iz prvog sam reda gledala krajeve tisuća veza.

Prekid braka i razvod nevjerojatno su teški za sve uključene i iako je obiteljsko pravo moja praksa, vjerujem da su se mnogi brakovi za koje vidim da završavaju mogli spasiti učinkovitijom komunikacijom.

I dok je svaka situacija jedinstvena, primijetila sam obrasce koji opetovano isplivaju na površinu", kaže Leach za Body and Soul.

Učinkovita se komunikacija, prema odvjetnici, sastoji od pet stvari koje treba napraviti da bi veze i brakovi ostali uspješni.

Aktivno slušanje

Slušanje je umjetnost. To je više od pukog slušanja koja uključuje razumijevanje i prikladno reagiranje. Mnogi sporovi nastaju jednostavno zato što se jedan partner osjeća nečujno ili neshvaćeno. Vježbajte aktivno slušanje – obratite pozornost, odgovorite i zapamtite što vaš partner govori.

Emocionalna iskrenost

Dijeljenje vlastitih osjećaja i iskrenost pomaže u izgradnji povjerenja, temelja svake veze. Bilo da se osjećate sretno, tužno, tjeskobno ili uzbuđeno, obavijestite svog partnera. U redu je biti ranjiv. To stvara siguran prostor za vas oboje da podijelite svoje najintimnije misli i osjećaje.

Konstruktivna kritika

Prirodno je imati nesuglasice u bilo kojoj vezi. Ali također je važno kritizirati problem, a ne osobu. Napadnite problem bez omalovažavanja partnera. Koristite izjave "ja" umjesto izjava "ti" da biste izbjegli optužujući zvuk (na primjer, recite: "Osjećam se uzrujano kada…" umjesto: "Ti uvijek…")

Redovne provjere

Uz užurbanost života, često zaboravimo provjeriti svoje partnere. Redovito ih pitajte o njihovom danu, osjećajima i mislima. To pokazuje da vam je stalo do njihove dobrobiti i daje vam priliku da otkrijete sve probleme prije nego eskaliraju.

Izrazite zahvalnost

Malo zahvalnosti ide daleko. Redovito izražavajte svoju zahvalnost za partnerov trud, bez obzira koliko mali bio. To stvara pozitivne osjećaje i može pomoći prebroditi oluje kada stvari postanu teške.

Upamtite, na kraju dana komunikacija nije samo razgovor, već i povezivanje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter