međunarodno natjecanje Graphis Poster

Puljanin Manuel Šumberac u timu nagrađenih hrvatskih dizajnera

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Manuel Šumberac (Arhiva Glasa Istre)

Manuel Šumberac (Arhiva Glasa Istre)


U konkurenciji stotina radova s međunarodnog natjecanja u "Graphis Poster" dvije od 14 Platinum nagrada dobili su hrvatski dizajneri - studio Šesnić&Turković i studio Mirko Ilić Corp., a njihove nagrađene plakate objavit će godišnjak "Graphis Poster Annual 2024".

U Graphisovoj kategoriji Public&Social Services studio Šesnić&Turković je nagrađen za plakat 7. kongresa sindikata pomoraca Hrvatske koji, svakih pet godina okuplja najvažnije hrvatske i međunarodne pomorske organizacije. Nagrađeni vizual ovogodišnjeg Kongresa komunicira temeljne vrijednosti i izazove Sindikata, te njegovu otpornost i odlučnost, a za render plakata zaslužan je pulski autor Manuel Šumberac.

Manuel Šumberac (Pula, 1988.) magistrirao je animirani film i nove medije na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti. Kao glavni animator na filmu "Guliver" autora Zdenka Bašića osvojio je Grand Prix 19. Dana hrvatskog filma te posebno priznanje na Libertas filmskom festivalu u Dubrovniku. Za svoj animirani film "Escargot" (2010.) osvojio je drugu nagradu na 42. Reviji hrvatskog filmskog i video-stvaralaštva te prvu nagradu na festivalu Balkans Beyond Borders. Glazbenu nagradu Porin osvojio je dvaput - 2010. za Gibonnijev videospot "Žeđam" i 2012. za likovno oblikovanje albuma "Svijet glamura" Hladnog piva. Za animirani glazbeni videobroj "Your Irresistible Smile" 2012. osvojio je Golden Bra Award za najbolju animaciju na Magdalena International Festival of Creative Communication. Zajedno sa Zdenkom Bašićem ilustrirao je brojne slikovnice. Prije dvije godine dobio je Nagradu "Grigor Vitez" za knjigu "Potraga".


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini