eurosong POST FESTUM

Mrle: Znamo mi dobro taj žiri. Dan prije finala smo bili s njima na sastanku..Evo što su nam rekli

| Autor: Glas Istre
Novinari u press centru pjevaju Mama ŠČ! Foto: Livio Andrijic / CROPIX

Novinari u press centru pjevaju Mama ŠČ! Foto: Livio Andrijic / CROPIX


Esencija Eurosonga - kako su članove Leta 3 nazvali kritičari BBC-ja - u svoj liverpoolski hotel po završetku Izbora za pjesmu Eurovizije na kojem je slavila Šveđanka Loreen, stigla je oko dva sata ujutro. Umorni, ali i sretni jer je sve završilo, nasmijali su se kada su pred hotelom ugledali svoje partnerice i supruge koje su ih čekale s hrvatskim zastavama u rukama i pjesmom ‘Riječke p***‘, piše Jutarnji list

Trinaesto mjesto Hrvatske u finalu Eurosonga slavilo se potom u Liverpoolu kako i priliči: uz Guinness i pjesme Beatlesa. Damir Martinović Mrle spremno nam je objasnio zbog čega je Hrvatska predzadnja po glasovima europskih žirija, a sedma po publici.

Foto: Livio Andrijic / CROPIXFoto: Livio Andrijic / CROPIX

- Znamo mi dobro taj žiri. Mi smo u petak, dan prije finala, bili s njima na jednom sastanku. Taj je sastanak bio nezgodan, a mogao je ispasti i vrlo neugodan po nas, jer su nam rekli da će nam dati bodove samo ako mi njima prije damo da nas naguze. Mi smo na to rekli da im guzice ne damo. Zašto smo im tako rekli, jesmo li uopće razmislili o njihovoj ponudi? Ni sekunde! Žalimo li sada zbog toga što smo ih odbili? Ne, jer nama su naše guzice drage - objasnio nam je Mrle, kojem je drago i da je publika prepoznala i nagradila pjesmu ‘Mama ŠČ‘.

- Publika nije išla za našim guzicama. Umjesto da nam pokušaju skinuti gaće, oni su ipak otvorili oči i uši. Tako ti je to u životu: jedni te šutiraju jer im ne daš dupe, drugi te nagrade upravo zbog toga. Ja se baš super osjećam s ovom nagradom publike, nikako ne bih volio da smo bili predzadnji po izboru publike, a sedmi po ocjeni guzičarskog žirija - govori Mrle, otpijajući gutljaj piva i grleći svoju partnericu Ivanku Mazurkijevićkoja mu nazdravlja uz riječ: ‘ŠČ‘.

- Bitno da je sada sve gotovo. Bi li Let 3 opet volio okušati sreću na Eurosongu? Ne, mi to ni od početka nismo htjeli, nas je to zaskočilo. Mi stvarno nismo planirali pobijediti na Dori, niti su Dora i Eurosong naša ‘šalica čaja‘, da budemo Englezi do kraja. Naša želja bila je promovirati pjesmu koja je nastala u okviru antiratne opere inspirirane radom na predstavi LizistRATa. Pobjeda na Dori nas je zatekla, onda smo nakon toga išli na Eurosong i ispostavilo se da hrvatska i europska publika imaju isti ukus, kao i da hrvatski žiri za razliku od europskog ipak ne čine guzičari - priča Mrle, koji ni sam ne zna koliko je razgovora Let 3 dao tijekom boravka u Liverpoolu.

Foto: Livio Andrijic / CROPIXFoto: Livio Andrijic / CROPIX

- Ili smo pričali s medijima ili smo pjevali. Samo na BBC-ju bili smo jedno pet puta, a pozli mi kad se i prisjetim Tirkiznog tepiha na kojem sam, tijekom otvaranja Eurosonga dao valjda 100 intervjua u 4 sata - kaže Mrle, od kojeg doznajemo da Let 3 nakon Eurosonga ima pozive i za neke inozemne nastupe.

- O tom potom. Sada je najvažnije da se prvo malo odmorimo - govori Mrle koji će odmor provesti sa svojom Ivankom, u njoj najdražem gradu na svijetu - Londonu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini