nevjerojatno

Konzumirajte ovaj začin i nećete morati vježbati

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Tjelovježba je od vitalnog značaja za naše zdravlje i održavanje dobre linije. No znanstvenici su otkrili kako redovita konzumacija jednog začina u organizmu ima vrlo sličan efekt, prenosi Novi list.

Ovaj čudotvorni začin intenzivne žute boje, posebno je popularan u jelima koja dolaze s indijskog potkontinenta. Naravno, pričamo o kurkumi.

U jednom istraživanju pojedinci su redovito konzumirali kurkumu mjesec dana. Zabilježen je iznimno pozitivan efekt na kardiovaskularno zdravlje i veliko smanjenje odumiranja stanica u organizmu.

Pored toga, znanstvenici su istaknuli da se pokazalo da osobe koje često konzumiraju ovaj začin imaju 56 posto manji rizik od pojave srčanog udara.

Glavni uzrok tim blagodatima kurkume na naše zdravlje je spoj polifenol, upravo onaj koji kurkumi daje žarku boju. Polifenol djeluje na krvožilni sustav baš poput aerobika ili slične tjelovježbe.

Rezultati istraživanja govore kako je konzumacija kurkume posebno učinkovita za žene koje prolaze kroz menopauzu. 

Naravno, kurkuma nije sama po sebi svemoguća te ne može u potpunosti zamijeniti redovitu tjelovježbu. Kombinacija fizičke aktivnosti i zdrave prehrane koja uključuje začine poput kurkume idealan je recept za zdrav, aktivan i dug život.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum