VEČERAS

Besplatna online radionica jazz dancea

| Autor: Mladen RADIĆ
Ilona Cvitić

Ilona Cvitić


S početkom u 20 sati večeras održava se besplatna online radionica plesa jazz dance koju vodi koreografkinja i plesačica Ilona Cvitić. Radionica je namijenjena mlađima od 25 godina i svi zainteresirani mogu se prijaviti putem maila info.surojc@gmail.com.

Na predavanju će se teoretski proći kroz povijesni pregled razvoja jazz dancea, od njegovih afričkih korijena, pa do popularizacije i do onoga što je jazz danas. U praktičnom dijelu će se isprobati osnove tehnika koje su utemeljile jazz (Dunham, Mattox, Fosse...)

- Ono što je u jazzu predivno je to koliko je prilagodljiv, a opet širok rasponom zbog utjecaja drugih plesnih stilova i karakteristika određenih vremenskih razdoblja. Pa tako i danas ostaje neizbježan dio showbussinessa, koliko god se možda činilo da nije u cvijetu popularnosti, kaže Cvitić.

Ilona Cvitić rođena je u Puli, živi i radi u Zagrebu. Velika je zaljubljenica u aktivan način života, sport, životinje i prirodu. Pleše od svoje četvrte godine, a misli da je u jazz zaljubljena još iz nekog prošlog života. "Ples je moj životni poziv, posao, hobi, strast i sastavni dio mog bića. Volim raditi u kazalištu i na televiziji, volim plesne gaže, volim biti na pozornici, volim biti iza pozornice, volim držati plesne satove i sretna sam što radim ono što volim. Veselim se podijeliti jedan mali dio svoje strasti s vama!", poručuje ona.

Radionica se održava u sklopu projekta ArtON. Projekt "ArtON – Mreža umjetnika u razvoju" provodi Savez udruga Rojca, a sufinancirala ga je Europska unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater